„Târgul de Paşti” de la Gura Humorului

targ-pastiMuzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina din oraşul Gura Humorului, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Suceava, prin Centrul Cultural „Bucovina”, a organizat, marţi, 19 aprilie a.c., manifestarea culturală „Târgul de Paşti”, acţiune care a avut loc în foaierul Muzeului Obiceiurilor Populare din Bucovina, ne-a informat Viorel Varvaroi, managerul Centrului Cultural „Bucovina”.

Aflăm că, la fel ca şi la ediţiile anterioare, în cadrul evenimentului s-au desfăşurat demonstraţii de ouă încondeiate, realizate de meşterii populari invitaţi şi ucenicii lor. Au fost prezenţi aproximativ 60 de meşteri, dintre care 48 de încondeietoare.

Această manifestare se subscrie amplei manifestări „Paştele în Bucovina”, organizată de Consiliul Judeţean Suceava.

Juriul, format din specialişti ai Centrului Cultural Bucovina, sub coordonarea managerului Viorel Varvaroi, precum şi din specialişti ai Muzeului Obiceiurilor Populare din Bucovina, au premiat zece meşteriţe.

Trofeul cel Mare a fost câştigat de Oresia Leuciuc din Rădăuţi; premiul I a fost obţinut de Mădălina Niga din Paltinu, Vatra Moldoviţei, premiul II – Rodica Fercal din Paltinu, Vatra Moldoviţei. S-au acordat cinci premii III pentru Elena Vereha, Iasinovschi Petruţa, Ciuvercă Aurelia, Iasinovschi Petronela, tot din Paltinu, Vatra Moldoviţei, şi pentru Todaşcă Elena din Poiana Stampei. Două menţiuni au fost primite de Ana Marocico şi Iasinovschi Paraschiva, din Paltinu, Vatra Moldoviţei, şi din Ulma.

„În vederea jurizării acestui concurs, s-a avut în vedere  autenticitatea ouălor, modelele întâlnite, tehnica şi cromatica folosite, precum şi localizarea ouălor pe centrele consacrate din Bucovina” ne-a precizat Viorel Varvaroi. (D.L.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI