Jandarmii suceveni, implicaţi în activităţi turistice

jandarmi panouri turistice 1> Lucrătorii din cadrul posturilor montane au amplasat panouri de informare şi orientare a turiştilor în trei locaţii din judeţ

 La mijlocul acestei săptămâni, jandarmii suceveni au lăsat pentru scurt timp necazurile zilnice deoparte şi s-au apucat de activităţi turistice. De fapt, de susţinere a turismului, întrucât cei din cadrul posturilor montane Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc au amplasat panouri de informare şi orientare a turiştilor în trei locaţii montane din judeţ. Potrivit datelor obţinute de la Biroul de presă din cadrul IJJ Suceava, acestea au fost instalate la intrarea în Parcul Naţional Călimani (Gura Haiti) şi la intrările în rezervaţia Pietrele Doamnei dinspre Izvorul Alb şi Chiril.

„Panourile sunt destinate orientării turiştilor aflaţi în trecere prin ariile naturale protejate, promovării atracţiilor turistice semnificative ale acestor areale, concomitent cu informarea preventiv-educativă în scopul conservării şi protejării naturii” am mai aflat de la sursa citată.

Acţiunea de montare a panourilor s-a desfăşurat în cadrul proiectului „Consolidarea capacităţilor Jandarmeriei Române”, cofinanţat prin Programul de Cooperare Elveţiano-Român, aflat în derulare de 3 ani şi prin care se doreşte creşterea nivelului de asigurare a siguranţei publice, precum şi dezvoltarea durabilă a turismului montan, prin adoptarea de standarde de excelenţă elveţiene. Acest proiect beneficiază de un buget în valoare de peste 1,8 milioane de franci elveţieni (1.600.000 CHF contribuţie elveţiană şi circa 290.000 CHF contribuţia României) şi „a fost determinat de necesitatea adaptării capacităţilor Jandarmeriei Române la evoluţia constantă a practicilor la nivel european, din punct de vedere al modului de acţiune pe timpul marilor evenimente internaţionale, cât şi în privinţa siguranţei publice în zonele turistice montane, având ca sursă de inspiraţie modelul elveţian de acţiune. Proiectul a fost structurat pe două obiective majore: dezvoltarea capacităţilor Jandarmeriei Române de gestionare a manifestaţiilor publice de amploare şi a manifestărilor sportive de dimensiune internaţională, precum şi consolidarea securităţii cetăţenilor şi a mediului înconjurător în zonele montane pentru o dezvoltare turistică durabilă” se mai arată într-un comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI