Primăria Suceava construieşte un bloc ANL pentru tinerii medici de la Spitalul de Urgenţe

Ion Lungu

Ion Lungu

> Până acum, cinci doctori au primit, prin redistribuirea celor eliberate, locuinţe ANL de la autorităţile locale

Săptămâna viitoare, pe 14 aprilie, Primăria Suceava ţine licitaţie pentru desemnarea firmei care va construi 4 noi blocuri de locuinţe ANL. Ion Lungu, şeful executivului local, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că acestea se vor ridica pe bulevardul 1 Decembrie 1918, în apropierea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, iar unul dintre blocuri va fi destinat tinerilor medici care lucrează sau care vor veni să activeze în unitatea spitalicească din reşedinţa de judeţ.

„Ne dorim ca un bloc de acolo să fie repartizat doctorilor tineri de la spital, cei care au vârstă de până la 35 de ani. Vom face toate diligenţele în acest sens, în Consiliul Local şi la ANL, să putem pune aceste locuinţe la dispoziţia Spitalului Judeţean, Acolo este o schimbare de gardă, s-au făcut lucruri bune, avem nevoie de medici tineri, iar celor care vor să vină se lucreze în Suceava le vom oferi aceste apartamente” a reliefat Ion Lungu.

În viitor, cu destinaţia amintită vor fi rezervate 20 de unităţi de locuit, până acum cinci medici primind, prin redistribuirea celor eliberate, locuinţe ANL de la Primăria Suceava.

În 2011, proiectul a fost blocat, Curtea de Apel Bacău dând dreptate unuia dintre competitorii care au contestat licitaţia

Proiectul prevede construire a patru noi blocuri finanţate din fonduri guvernamentale prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, în preajma Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă, pe bulevardul 1 Decembrie 1918. În 2015, printr-o adresă din 29 iulie, Agenţia Naţională pentru Locuinţe a cerut lămurirea situaţiei juridice a suprafeţei de 10.000 mp la dispoziţie, inclusiv eliberarea cu celeritate a autorizaţiei de construire a celor patru imobile noi, cu 80 de apartamente, în cazul cărora Primăria asigură utilităţile aferente. De asemenea, tot anul trecut, Proiect Bucovina, câştigătoarea licitaţiei organizate la nivel naţional, a procedat la reactualizarea proiectului tehnic aferent clădirilor în cauză.

ANL blocuri (6)Nu în cele din urmă, de menţionat este că, în august 2011, prima rundă a licitaţiei pentru ridicarea acestor blocuri a fost contestată de unul dintre competitori, Curtea de Apel Bacău a dat dreptate acestuia, iar proiectul a fost suspendat până acum.

În zona la care facem referire, în cartierul Obcini, Primăria are încă 80 de apartamente şi garsoniere. Recepţia a fost făcută la finele anului 2009, beneficiarii mutându-se în casă nouă în anul următor. În acelaşi perimetru au fost amenajate 40 de unităţi de locuit pentru chiriaşii evacuaţi din casele naţionalizate, o parte dintre acestea având destinaţia de locuinţe sociale.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI