Traficanţi de ţigări ucraineni reţinuţi la graniţa de nord a judeţului

 > Pentru prinderea contrabandiştilor au fost trase trei focuri de armă în plan vertical > Alături de poliţiştii de frontieră suceveni au acţionat şi doi câini de serviciu: Nod şi Nana

Focurile de armă au spart liniştea nopţii de joi spre vineri, în apropierea liniei de frontieră ce străjuieşte nordul judeţului Suceava. Poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare pentru prinderea a trei traficanţi de ţigări de contrabandă ucraineni. În jurul orei 21, lucrătorii din cadrul SPF Vicovu de Sus „au observat, cu ajutorul aparaturii din dotare, în apropierea graniţei cu Ucraina, pe direcţia localităţii Vicovu de Sus, trei persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interiorul ţării, transportând colete voluminoase”, după cum ne-a declarat comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, purtător de cuvânt în cadrul STPF Suceava. Imediat, poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele şi au încercat să fugă. Oamenii legii nu s-au lăsat descurajaţi de decizia contrabandiştilor şi au pornit în urmărirea lor, folosind armamentul din dotare, cu care au fost executate trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. În sprijinul poliţiştilor de frontieră s-au aflat şi doi câini de serviciu, Nod şi Nana, care au oferit un sprijin semnificativ pentru reţinerea celor trei fugari, cetăţeni ucraineni, cu vârste cuprinse între 21 şi 33 de ani. La faţa locului au fost descoperite mai multe baxuri care conţineau pachete de ţigări, marca Marble, de provenienţă ucraineană, în valoare de 15.000 de lei, care au fost ridicate în vederea confiscării. Celor trei traficanţi ucraineni, ”poliţiştii de frontieră le-au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat” a mai adăugat Ilie Poroch-Seriţan.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI