Fără permis de conducere, dar la volanul maşinilor

Când este vorba să încalce legislaţia rutieră în vigoare, sucevenii nu se dau deloc în lături, ba parcă în ultima perioadă toţi mai mulţi testează vigilenţa poliţiştilor urcându-se la volanul maşinilor din dotare deşi ştiu că nu au acest drept. Ziua de joi nu a făcut excepţie, iar în bazele de date ale oamenilor legii s-au adăugat alte trei noi cazuri pe lângă numeroasele deja existente.

Primul dintre ele s-a înregistrat aproape de orele prânzului când un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Câmpulung Moldovenesc a oprit pentru control, pe DN 17, pe raza comunei Sadova, un autoturism al cărui conducător auto s-a conformat, dar imediat după asta „s-a mutat pe locul din dreapta faţă, declarând faptul că nu el a condus autoturismul, ci o persoană pe care nu o cunoaşte” potrivit datelor obţinute de la Biroul de presă al IPJ Suceava. Situaţia li s-a părut hilară oamenilor legii, dar nu şi faptul că verificările au stabilit faptul că bărbatul de 36 de ani, din comuna Pojorâta, s-a suit la volan deşi are permisul de conducere reţinut, iar poliţa de asigurare RCA a autoturismului este expirată încă de la începutul lunii decembrie a anului trecut.

Cel de-al doilea caz a apărut după ce o patrulă formată din poliţişti ai Poliţiei oraşului Vicovu de Sus şi ai Postului de poliţie Brodina a oprit, pe Calea Cernăuţi din oraşul Vicovu de Sus, autoturismul condus de un bărbat de 62 de ani, din municipiul Rădăuţi. Omul se cam grăbea iar aparatul radar l-a înregistrat circulând cu viteza de 75 km/h, într-o zonă cu limita de 50 km/h. Pe lângă viteză omul avea şi „bube” deoarece permisul lui de conducere este în posesia poliţiştilor încă din luna decembrie a anului trecut, actul figurând ”cu restricţii – suspendat” până la finele lunii aprilie.

Şi poliţiştii din Gălăneşti au avut parte de un caz asemănător după ce, pe DN 2H, pe raza comunei Putna, oamenii legii ”s-au sesizat despre faptul că, la vederea autospecialei de poliţie, conducătorul unui autoturism care circula din direcţia Putna-Vicovu de Sus a oprit brusc şi a întors, deplasându-se pe direcţia Putna-Gura Putnei”. În cauză s-a procedat la urmărirea autoturismului prin folosirea de semnale luminoase şi acustice în funcţiune, reuşindu-se oprirea acestuia pe raza satului Gura Putnei, ocazie cu care, conducătorul auto a fost identificat ca fiind un tânăr de 27 de ani, din oraşul Vicovu de Sus. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că tânărul figurează cu permisul de conducere suspendat, până la finele lunii în curs. În toate situaţiile au fost întocmite dosare penale, ce urmează a fi soluţionate procedural.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI