Rezultatele simulării evaluării naţionale şi bacalaureatului, în analiza şcolilor şi a IŞJ Suceava

 Inspectorul şcolar general al judeţului Suceava, prof. Gheorghe Lazăr, a declarat, ieri, că şcolile şi liceele analizează în această perioadă rezultatele obţinute de elevi la simulările evaluării naţionale şi examenului de bacalaureat, urmând să stabilească măsuri care să vină în ajutorul elevilor pentru a­-şi îmbunătăţi nivelul de pregătire în vederea susţinerii examenelor naţionale.

Lazăr a spus că, după desfăşurarea simulărilor evaluării naţionale la clasa a VIII-a şi a examenului de bacalaureat, rezultatele obţinute de elevi sunt discutate şi analizate atât la nivelul conducerilor şcolilor şi liceelor sucevene, cât şi la nivelul claselor şi în cadrul şedinţelor cu părinţii.

 El a mai spus că unităţile de învăţământ vor lua măsuri, mai ales cele în care s-­au obţinut rezultate mai slabe la simulări, pentru a veni în sprijinul elevilor, astfel încât să-şi îmbunătăţească performanţele şcolare şi să se pregătească mai bine pentru examenele naţionale.

IŞJ Suceava va consulta conducerile liceelor din judeţ privind oportunitatea organizării unei a doua sesiuni de simulare a bacalaureatului

Inspectorul şcolar general Gheorghe Lazăr a subliniat că IŞJ Suceava va consulta, în perioada următoare, directorii unităţilor liceale din judeţ pentru a se vedea dacă este oportună organizarea unei a doua sesiuni de simulare a examenului de bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a.

„Aşteptăm să vedem care este opinia lor, analizăm situaţia şi vedem ce se impune pe mai departe” a spus Lazăr, precizând că în cazul în care conducerile unităţilor de învăţământ consideră că este oportună organizarea unei noi simulări a examenului de bacalaureat în judeţ, aceasta ar putea avea loc în cursul lunii mai.

El a arătat că, în anul 2013, în judeţul Suceava s­-au organizat două simulări ale examenului de bacalaureat, din care una a fost organizată la nivel judeţean, iar rezultatele bune obţinute de elevi la examenul de bacalaureat au situat judeţul pe locul IV în ţară în ceea ce priveşte promovabilitatea.

Întrebat cum apreciază iniţiativa universităţilor de a organiza programe de pregătire pentru liceeni în vederea susţinerii bacalaureatului, inspectorul şcolar general a declarat că elevii pot opta pentru aceste activităţi de pregătire oferite de universităţi, dar şi pentru cele care sunt organizate în cadrul fiecărui liceu sau a fiecărei clase.

Reamintim că la simularea examenului de bacalaureat din acest an procentul notelor peste 6 a fost de 32,83% la clasa a XI-a, în timp ce la clasa a XII-a fost de 45,33% în judeţul Suceava, nefiind înregistrată nicio medie de 10. Iar la simularea evaluării naţionale la clasa a VIII-a, procentul elevilor care au obţinut note peste 5 a fost de 45,16%.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI