Doi ucraineni au lăsat în PTF Siret ţigări, maşinile în care le ascunseseră şi au făcut cale întoarsă acasă

> Timp de 5 ani, ei nu vor mai călca în România

Poliţiştii de frontieră din PTF Siret au închis graniţa spre România, pentru următorii 5 ani, pentru doi tineri ucraineni, prinşi făcând contrabandă.

Amândoi au încercat să intre duminică, 20 martie, în ţară, cu sute de pachete de ţigări pitite în diferite locuri ascunse în maşinile lor.

Primul, Ihor K., de 24 de ani, s-a prezentat în PTF Siret, la volanul unui VW, dimineaţă, la ora 8.50.

Omul şi maşina au ridicat suspiciuni, astfel că poliţiştii de frontieră, împreună cu lucrătorii vamali, au făcut un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei şi bagajelor.

 Destul de repede ei au descoperit ascunse, între rezervorul de combustibil şi podeaua autoturismului, 320 pachete de ţigări, marca Kent, cu timbru de Ucraina.

Al doilea ucrainean care nu va mai călca un cincinal în România este Borys N., de 28 de ani. Conducând un Opel, el a ajuns în punctual de trecere de la Siret duminică seară, în jurul orei 22.40.

Aceleaşi suspiciuni au îndemnat autorităţile de frontieră la verificări detaliate; şi pe bună dreptate.

În locaşuri special amenajate în caroseria şi aripa stânga spate a autoturismul, au fost găsite 350 pachete de ţigări de contrabandă, marca Rothmans.

În afara restricţiei de a mai intra în România, şi celelalte măsuri luate asupra celor doi cetăţeni ucraineni au fost identice.

După confiscarea celor 670 de pachete de ţigări, ei au fost amendaţi cu câte 5000 de lei şi autoturismele lor au fost indisponibilizate pentru confiscare.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI