Un rădăuţean a condus beat, a lovit o maşină, apoi a fugit de la locul accidentului

> După ce a recunoscut fapta, s-a răzgândit şi a spus poliţiştilor că maşina era stricată de când o cumpărase, în urmă cu trei săptămâni

Un cetăţean ucrainean, de 41 de ani, a apelat prin 112 Poliţia din Rădăuţi, reclamând că, la volan fiind, pe Calea Bucovinei din localitate, a fost lovit de o maşină care apoi a plecat mai departe.

Accidentul s-a petrecut duminică, în jurul orei 22.20, şi foarte repede după ce au preluat sesizarea, poliţiştii au dat de fugar.

Era vorba despre un localnic de 36 de ani pe care l-au găsit, cu tot cu maşină, la domiciliu, pe strada Cernăuţi. Docil, acesta a recunoscut că lovise maşina ucraineanului şi că a plecat de la faţa locului pentru că s-a speriat de consecinţe. De ce a fugit însă, rădăuţeanul nu a scăpat…

Verificat pentru alcoolemie, omul a picat testul, etilotestul arătând 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai târziu, la spital, el a refuzat însă recoltarea de probe biologice pentru stabilirea cantităţii de alcool în sânge, schimbându-şi declaraţiile anterioare.

Bărbatul a declarat poliţiştilor că nici nu circulase cu autoturismul în acea seară şi că achiziţionase maşina, aşa avariată cum era, în urmă cu trei săptămâni.

Era însă un tertip să scape de acuzaţii şi mai grave, poliţişti descoperind în baza de date că rădăuţeanul nu avea dreptul de a conduce pe drumurile din România, având permis de conducere eliberat doar de autorităţile din Marea Britanie.

Într-un final, oamenii legii au tras linia şi i-au prezentat „decontul” infracţiunilor pe care le conţine dosarul lui penal, respectiv „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu are dreptul să conducă autovehicule în România” şi „refuzul prelevării de mostre biologice”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI