Trei transporturi de lemn fără acte, de aproape 50 mc, confiscate de poliţişti

Poliţişti ai Biroului de Combatere a Delictelor Silvice şi specialişti ai Gărzii Forestiere Suceava au desfăşurat la mijlocul acestei săptămâni mai multe acţiuni legate de transportul de material lemnos.

În doar două zile, 17 şi 18 februarie, oamenii legii au dat în trafic de transporturi de lemn care nu aveau justificare legală pentru aproape 50 de mc.

Pe 17 februarie, la ora 15.45, a fost oprită în trafic, pe DN 17, în oraşul Gura Humorului, autoutilitara condusă de un bărbat de 27 de ani din comuna Berchişeşti, care transporta material lemnos. Acesta nu avea niciun document de provenienţă şi transport pentru cei peste 17 mc de material lemnos din maşină.

Ca urmare, lemnul, în valoare de 5.400 de lei, a fost confiscat şi s-a dispus sancţionarea contravenţională a conducătorului auto.

Alţi 17,13 mc de cherestea, fără documente de provenienţă, au fost găsiţi într-o autoutilitară condusă de un bărbat de 41 de ani din comuna Valea Moldovei.

Acesta a fost oprit miercuri seară, în jurul orei 19.30, în Frasin, şi când a fost vorba de prezentarea către poliţişti a actelor pentru lemnul transportat, şoferul a dat din umeri.

Alţi aproape 15 mc de material lemnos, ce provenea parcă de niciunde şi pleca spre niciunde, au fost găsiţi pe 18 februarie, în jurul orei 19, într-o autoutilitară oprită pe raza comunei Sadova.

Şoferul, un bărbat de 33 de ani, din localitatea Frumosu a declarat poliţiştilor că l-a achiziţionat de la un cetăţean necunoscut de pe raza comunei Vatra Moldoviţei, dar nu avea nicio „hârtie” care să ateste acest lucru.

Tot lemnul transportat în condiţii ilegale a fost confiscat, iar conducătorii auto sancţionaţi cu amenzi între 4500 şi 5000 de lei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI