Ţigări şi alcool de contrabandă găsite într-un magazin din Negostina şi în Piaţa centrală a Sucevei

> În două zile, poliţiştii de la „economic” au verificat 70 unităţi comerciale şi au aplicat amenzi de peste 80.000 lei

 Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice a organizat, în 27 şi 28 octombrie, acţiuni pe raza municipiilor Suceava, Rădăuţi şi Câmpulung Moldovenesc, pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite din sfera traficului cu produse accizabile, a comerţului neautorizat, precum şi a schimbului ilegal de valută.

Au fost verificate, pe neanunţate, 70 de societăţi comerciale, persoane fizice, întreprinderi familiale şi individuale.

Ca urmare a controalelor, au fost constatate trei infracţiuni şi aplicate 27 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 80.500 lei.

Acţiunea a dus şi la confiscarea de ţigări, alcool, produse industriale, articole de îmbrăcăminte şi produse alimentare în valoare de 34.620 lei.

IPJ Suceava a mediatizat în special o verificare din 27 ianuarie, la o societate comercială din localitatea Negostina, unde au fost găsite, spre comercializare, 305 pachete ţigarete de provenienţă extracomunitară şi 22 de sticle de plastic cu circa 55 litri de o băutură alcoolică, fără etichete sau alte elemente de identificare.

Gestionara magazinului s-a ales cu dosar penal pentru contrabandă.

În aceeaşi zi a fost identificată în Piaţa Agroalimentară centrală din municipiul Suceava, cantitatea de 172 pachete ţigări şi cinci sticle băuturi alcoolice de provenienţă extracomunitară, bunurile aflându-se sub taraba la care desfăşura activităţi comerciale o femeie din municipiul Suceava. Şi în acest caz a fost întocmit dosar penal pentru aceeaşi infracţiune.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI