Azi au loc alegerile pentru structurile de conducere ale Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava

> Actualul rector, Valentin Popa, fără contracandidat

La Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava vor avea loc azi alegerile pentru mandatele de membru în Consiliul facultăţii, Consiliul pentru studii universitare de doctorat, Senatul USV şi pentru Rector.

Potrivit calendarului alegerilor pentru mandatul 2016 – 2020 pentru funcţiile şi structurile de conducere din USV, rezultatele alegerilor vor fi afişate marţi, 26 ianuarie, iar în cazul în care acestea nu vor fi validate se va organiza un nou tur de scrutin.

Acesta este programat să aibă loc în data de 28 ianuarie, rezultatele urmând să fie afişate a doua zi, în data de 29 ianuarie.

Calendarul alegerilor mai prevede ca la data de 1 februarie să fie transmise către Ministerul Educaţiei rezultatele alegerilor pentru Senatul USV şi Consiliile facultăţilor.

De asemenea, până la data de 9 februarie, trebuie finalizate rapoartele alegerilor structurilor de conducere, precum şi cel cu numirea Rectorului, pentru a putea fi transmise la Ministerul Educaţiei.

Actualul rector al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, aflat în funcţie din 2012, este singurul candidat pentru conducerea instituţiei de învăţământ superior.

Potrivit planului managerial pentru funcţia de rector în perioada 2016 – 2020, din dosarul de candidatură, principalele priorităţi pe care le are în vedere actualul rector sunt atragerea, motivarea şi valorizarea resursei umane a instituţiei, menţinerea USV între primele 20 de universităţi din România şi centrarea politicilor instituţionale pe nevoile studenţilor şi ale pieţei muncii.

„Prin eforturi susţinute şi consecvente, cu sprijinul întregii comunităţi academice, am reuşit să demontăm efectele nefaste ale deciziilor din mandatul ministrului Daniel Funeriu, care ar fi putut duce la dispariţia, în 3­4 ani, a universităţii sucevene din învăţământul superior românesc. Astăzi, putem considera că am reuşit să convingem decidenţii politici şi pe cei din mediul academic naţional şi internaţional că suntem în regiunea de N­E a României o universitate solidă, cu adevărat europeană, care poate răspunde prompt evoluţiei pieţei muncii şi schimbărilor sistemului de învăţământ european şi transfrontalier”, a precizat prof. univ. dr. ing. Valentin Popa. Metodologia alegerilor prevede că au drept de vot toate cadrele didactice titulare şi cercetătorii titulari din cadrul universităţii şi reprezentanţii studenţilor din Senatul universitar şi din Consiliile facultăţilor.

Totodată, regulamentul mai prevede că rectorul poate fi ales din primul tur de scrutin, dacă este votat de „jumătate plus unul” din numărul persoanelor înscrise pe listele de vot. În cazul în care această condiţie nu este îndeplinită, se desfăşoară un al doilea tur de scrutin.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI