5 ani de închisoare pentru tânăra care, la beţie, şi-a înjunghiat amicul, doar pentru că acesta i-a cerut să-şi potolească nervii

arabelaCurtea de Apel Suceava a respins, la sfârşitul săptămânii trecute, apelul Mariei Arabela Lupu, care în decembrie 2015 fusese condamnată de magistraţi ai Tribunalului Suceava la 5 ani de închisoare pentru tentativă de omor.

În consecinţă, tânăra de numai 21 de ani, va executa condamnarea, rămasă definitivă, cel mai probabil în penitenciarul Botoşani.

De la rachiu, la isterie şi aproape la omor

Pe 31 mai 2015, în jurul orei 16, Maria Arabela Lupu s-a întâlnit Ciprian Gingă, de 28 de ani, cunoscut de puţină vreme, într-un bar din cartierul Burdujeni. Au stat acolo până la ora 22, şi au băut amândoi cantităţi mari de băuturi alcoolice,

Cum mai era loc, au plecat apoi la locuinţa lui Ciprian să mai tragă un rând-două de rachiu, cam până în jurul orei 23.20.

Dar noaptea era lungă, astfel că, împreună, au plecat apoi la garsoniera unei fete, dintr-un bloc de pe strada Mărăşeşti. Aici Arabela a avut un conflict cu un bărbat pe care l-a întâlnit în garsonieră. După ce acesta a plecat, fata a rămas un „cazan “ de nervi, înjurând şi ameninţând în urma lui, într-o adevărată criză de isterie, datorată nu numai temperamentului ei vulcanic, dar şi alcoolului pe care îl băuse în ultimele ore.

Când a pus mâna pe un cuţit de bucătărie aflat la îndemână gesticulând cu el în ton cu furia care o stăpânea, Ciprian Gingă a încercat să o liniştească, şi a rugat-o să pună cuţitul jos ca să nu rănească pe cineva.

De nepotolit însă, Arabela Lupu i-a replicat să o lase în pace altfel bagă cuţitul în el, lucru pe care l-a şi făcut de altfel în următoarele secunde, chiar dacă tânărul nu a luat nicio atitudine violentă.

Ea l-a înjunghiat pe Ciprian Gingă în zona hemitorace stâng, la un deget de inimă.

Fără intervenţia urgentă a medicilor Spitalului Judeţean Suceava, acesta şi-ar fi pierdut probabil viaţa. Rănitul a primit îngrijiri medicale aproape o lună, în timp ce tânăra care l-a înjunghiat a trebuit să suporte consecinţele.

Ani de zile în puşcărie şi 25.000 lei plată ca daune morale, cheltuieli medicale şi judiciare

Finalizând ancheta în luna august, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au trimis-o în judecată pe Maria Arabela Lupu, iar pe 2 decembrie 2015, instanţa s-a pronunţat şi a condamnat-o la 5 ani de închisoare.

Ea mai are de plătit, conform deciziei judecătoreşti rămase definitive, suma de 20.000 de lei, daune morale către Ciprian Gingă, încă aproape 3.000 de lei către Spitalul Judeţean Suceava şi încă 2.000 de lei, cheltuieli judiciare.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI