Reţinut iniţial pentru 24 de ore, va sta cel puţin 30 de zile după gratii

> Este vorba despre capul unei reţele de spărgători din Câmpulung Moldovenesc

 Un bărbat în vârstă de 44 de ani, care coordona activitatea unei reţele de spărgători din Câmpulung Moldovenesc, îşi va petrece cel puţin 30 de zile în spatele zăbrelelor. Iniţial fusese doar reţinut pentru 24 de ore, dar judecătorii au răspuns pozitiv propunerii procurorilor când omul a fost dus în faţa instanţei. Totul s-a petrecut, reamintim, după ce, în baza mandatelor de percheziţie emise de instanţa competentă, lucrători din cadrul Poliţiei municipiului Câmpulung Moldovenesc şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale – IPJ Suceava au efectuat patru descinderi domiciliare atât la locuinţa bărbatului, cât şi la rudele acestuia. Aşa cum v-am informat şi în ediţia de sâmbătă, locuinţele aflate în vizorul oamenilor legii se transformaseră în adevărate consignaţii ticsite cu bunuri furate.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, câmpulungeanul „a achiziţionat în mod repetat, cu rea-credinţă, de la persoane care au ca ocupaţie constantă furturile din locuinţe, aparate electrocasnice (cu preponderenţă aparate TV tip LED, LCD şi SMART), inclusiv un televizor cu diagonala de 106 cm, precum şi scule de tâmplărie şi scule electrice folosite în construcţii, bijuterii şi alte valori, cu scopul evident de a le valorifica mai departe sau de a şi le însuşi deşi cunoştea originea ilicită a acestora”. Capul bandei este acuzat şi de activităţi de contrabandă cu ţigări şi cafea la care se mai adaugă şi cea de „favorizarea făptuitorului”, după ce a încercat iniţial să cumpere, iar apoi să determine, prin ameninţări şi violenţă, unele victime ale spargerilor, să nu depună plângere sau să şi-o retragă. De altfel, în cadrul activităţilor investigative şi de cercetare penală, urmează să se stabilească cu exactitate întreaga activitate infracţională a bărbatului. Potrivit surselor judiciare, până în acest moment există cel puţin şapte persoane vătămate, care au recunoscut o parte din bunurile furate ca fiind ale lor. Este vorba despre două victime din municipiul Câmpulung Moldovenesc, două persoane din comuna Frumosu, tot atâtea din comuna Sadova şi o victimă din Pojorâta. În cauză, anchetatorii au beneficiat de sprijinul DOS şi DIPI.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI