Capturi de ţigări de contrabandă, la frontierele judeţului

tigari frontiera> Aproape 5000 de pachete confiscate de poliţiştii de frontieră de la Brodina şi PTF Siret

Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Brodina – ITPF Sighetu Marmaţiei au observat marţi, 5 ianuarie, în jurul orei 20.50, un grup de persoane care transporta colete voluminoase, în care, fără dubiu, erau ţigări. Toată mişcarea se producea la circa 100 de metri de frontieră, spre satul Costileva, comuna Ulma.

Frontieriştii au interceptat grupul şi au efectuat somaţiile legale prin voce, cărăuşii abandonând coletele şi fugind înapoi pe teritoriul statului ucrainean.

Au fost anunţate imediat şi autorităţile de frontieră din Ucraina, pentru a se ocupa de situaţie pe partea lor.

Între timp, poliţiştii de frontieră de la Brodina au găsit abandonate patru colete în care au inventariat, la sediul poliţiei, 4000 de pachete de ţigări. Marfa de contrabandă, în valoare de 40.000 de lei, a fost reţinută în vederea confiscării, în continuare fiind declanşate cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi documentarea întregii activităţi infracţionale.

Aproape 1000 de pachete descoperite în aripile şi pereţii unui microbuz condus de un ucrainean

Ieri dimineaţă, la ora 4, s-a prezentat în PTF Siret, pentru a intra în România, un cetăţean ucrainean, de 28 ani, la volanul unui microbuz Mercedes, înmatriculat în România. Având nişte bănuieli, poliţiştii de frontiera şi lucrătorii vamali au fost şi mai meticuloşi la verificarea maşinii, având şi rezultate.

Au găsit, ascunse în semiaripile spate şi în peretele lateral stânga al microbuzului, 970 pachete de ţigări de diferite mărci, de provenienţă ucraineană. Ca urmare, maşina modificată pentru contrabandă a fost reţinută, pentru cercetările ulterioare, în punctul de trecere de la Siret, iar ţigările, în valoare de aproape 1200 de lei, au fost confiscate.

Dmytro I. a fost sancţionat cu o amendă contravenţională în valoare de 10.000 de lei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI