Pentru un prejudiciu adus statului de aproximativ 110.000 lei

Doi contrabandişti de ţigări trimişi în judecată

 Procurorii suceveni au anunţat ieri finalizarea anchetelor şi trimiterea în judecată a încă doi contrabandişti de ţigări.

Ştefan Perdun a fost prins cu colete cu ţigări în noiembrie 2013.

Camerele de termoviziune ale poliţiştilor de frontieră au identificat pe 24 noiembrie, în jurul orei 18, două siluete care alergau dinspre frontiera de stat a României spre localitatea Vicovu de Sus. Le-au urmărit apoi cu aceleaşi aparate până când acestea s-au ascuns în spatele unei case. Poliţiştii de frontieră au primit accesul proprietarei şi au intrat în anexa gospodăriei unde bănuiau că se află de fapt persoana care se ocupa cu contrabanda, unde l-au găsit de altfel pe Ştefan Perdun. Pe traseul pe care acesta venise au descoperit, ascunse, şi trei colete învelite în folie neagră în care se aflau 1.430 pachete ţigări marca „Viceroy”, cu timbru fiscal de Ucraina.

Adrian Ivanov a intrat în mâna poliţiştilor de frontieră pe 28 august 2014. Acesta se afla în fruntea unui şir de patru persoane care cărau cunoscutele colete negre cu ţigări, în apropierea frontierei de stat în zona localităţii Climăuţi. Cei patru au fost interceptaţi de frontieriştii SPF Rădăuţi după ce tocmai încărcaseră în căruţă patru colete ce conţineau 8000 de pachete cu ţigări. Oamenii legii l-au recunoscut în grup pe Ivanov, bănuit deja că se ocupă cu contrabanda prin Climăuţi, şi au somat grupul să se oprească. S-a făcut chiar şi uz de armă, fiind tras un foc de avertisment, dar membrii grupului au reuşit să fugă.

Adrian Ivanov a fost identificat cu ajutorul câinelui de urmă, care i-a condus pe poliţişti de la coletele cu ţigări până la el acasă.

Prejudiciului produs statului român, ca urmare a colectării şi deţinerii celor 9.430 de pachete de ţigări, prin neachitarea valorii în vamă, a taxelor, accizelor şi TVA, se ridică la suma de aproximativ 110.000 de lei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI