Concursul de rezidenţiat 2015, la final

Au promovat 24 din cei 28 de medici suceveni înscrişi în competiţie

Concursul de rezidenţiat de anul acesta s-a încheiat cu promovarea a 24 din cei 28 de absolvenţi suceveni de medicină înscrişi la testul din 15 noiembrie, 17 fiind promovaţi la domeniul medicină, trei la medicină dentară, iar patru la farmacie. Deşi era de aşteptat ca majoritatea medicilor suceveni să dea concursul în Centrul Universitar Iaşi, doar şapte dintre ei au preferat acest centru, la domeniul medicină, unde punctajul maxim de promovare a fost 939, iar cel minim – 563. Doar unul dintre aceşti candidaţi suceveni a avut un punctaj aproape de limita minimă, acumulând 565 de puncte, ceilalţi şase având punctaje cuprinse între 932 (punctaj cu care candidatul respectiv s-a clasat pe locul III în ierarhie) şi 701 puncte.

Alţi şase candidaţi suceveni au susţinut rezidenţiatul, pe domeniul medicină, în centrul universitar Bucureşti, obţinând punctaje cuprinse între 829 şi 649 de puncte, iar încă patru în centrul de la Cluj-Napoca, având punctaje de promovare cuprinse între 886 şi 601.

La medicină dentară au promovat trei candidaţi suceveni, unul în centrul de la Cluj, doi în cel de la Iaşi, iar la farmacie patru candidaţi, care au susţinut examenul în centrul ieşean.

Repartizarea pe posturi a medicilor participanţi la concursul de rezidenţiat s-a desfăşurat duminică şi ieri, urmând ca, în perioada 3-15 decembrie, candidaţii care au ales dintre posturile sau locurile disponibile să se prezinte pentru încheierea contractelor individuale de muncă pe durată determinată sau nedeterminată. Candidaţii care au ales post trebuie să se prezinte la unitatea sanitară care a publicat postul la concurs, iar candidaţii care au ales loc, la direcţiile de sănătate publică din centrele universitare alese.

Contractul individual de muncă se va încheia începând cu data de 1 ianuarie 2016. Repartiţia pe clinici şi coordonatori de rezidenţiat se va face la nivelul direcţiilor de sănătate publică din centrele universitare alese, în zilele de 15 şi 16 decembrie a.c., cu excepţia centrului universitar Bucureşti, pentru care repartiţia se va face în zilele de 15 – 18 decembrie a.c.

Reamintim că pentru acest concurs s-au depus 28 dosare la Direcţia de Sănătate Publică Suceava, 20 fiind pentru domeniul medicină, patru pentru medicină dentară şi patru pentru farmacie. În judeţ au fost scoase la concurs 19 posturi, din care cinci la DSP Suceava, alte cinci la Spitalul Municipal Fălticeni, două la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, iar şapte posturi, în specialitatea medicină de familie, au fost scoase de Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

La concursul din 15 noiembrie s-au înscris, în total, 5777 de medici tineri, din care 4302 au optat pentru domeniul medicină, 1066 pentru domeniul medicina dentară şi 409 pentru farmacie. Ei au concurat pe 3388 locuri şi posturi pentru medicină, 263 locuri şi posturi pentru medicină dentară, 152 locuri şi posturi pentru farmacie.

 Concursul s-a desfăşurat în şase centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI