Minori identificaţi de poliţişti ca autori ai mai multor fapte penale comise în octombrie

IF

IF

Trei minori, doi de 15 ani, din Rădăuţi, şi altul de 16, din Botoşani, vor fi expertizaţi psihiatric pentru a se stabili dacă au avut sau nu discernământ când au comis mai multe fapte penale ce au provocat un prejudiciu de aproape 45.000 de lei.

Oamenii legii au probat în sarcina minorilor de 15 ani trei furturi şi o distrugere, comise, toate, în luna octombrie a.c.

Ei sunt suspectaţi de furtul comis în seara de 4 octombrie, din vestiarul firme de curierat în municipiul Rădăuţi. Prin forţarea şi escaladarea unui geam, au sustras două poşete de damă în care se aflau bunuri în valoare de 1.400 lei. Prejudiciul a fost recuperat parţial, adică cele două poşete şi o pereche de ochelari în valoare de 500 lei, pe care hoţii le aruncaseră în pârâul Topliţa.

„Duetul” de mici infractori a fost identificat de poliţişti ca responsabil şi pentru furtul petrecut în noaptea de 11 spre 12 octombrie, din locuinţa unui bărbat din Rădăuţi, de unde au sustras aparatură electronică şi alte bunuri, în valoare totală de 2.500 lei.

Tot ei ar fi furat, în noaptea de 17 spre 18 octombrie, forţând uşa unui bar din Rădăuţi, o boxă audio în valoare de 400 lei.

În noaptea de 22 spre 23 octombrie, ei au distrus, lovindu-le cu picioarele, oglinzile a două autoturisme, şi acestea în valoare de circa 400 lei.

Din întreg prejudiciul adus de minori proprietarilor bunurilor furate, poliţiştii au reuşit să recupereze doar vreo 2000 de lei.

Minorul de 16 ani, prins în flagrant

Pe 23 octombrie, în jurul orei 23.50, un echipaj mixt poliţie-poliţie locală din Siret a surprins în flagrant un minor de 16 ani, din judeţul Botoşani, în timp ce sustrăgea bunuri dintr-un magazin de pe strada Alexandru cel Bun.

Acesta intrase în magazin prin podul clădirii şi, din interior, a furat ţigări, produse alimentare şi alte bunuri, de vreo 100 de lei.

Tot ce a furat a fost recuperat.

În cazul în care expertiza va stabili că cei trei minori au avut discernământ când au comis faptele, anchetatorii vor solicita luarea de măsuri preventive împotriva lor.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI