Printr-un proiect de hotărâre

Se prevăd schimbări majore pentru fluidizarea traficului în zona centrelor comerciale de pe Calea Unirii

Cei doi viceprimari ai municipiului Suceava, Lucian Harşovschi şi Ovidiu Doroftei, au propus spre aprobare Consiliului Local un proiect pentru fluidizarea traficului în zona centrelor comerciale de pe Calea Unirii.

Potrivit proiectului de hotărâre, în intersecţia dintre Calea Unirii şi căile de acces la Ambro şi Shopping City Suceava (calea de acces dinspre Bazar), se interzic virajele la stânga şi se instituie obligativitatea de virare la dreapta pentru şoferii care ies de la Ambro şi Shopping City Suceava.

Totodată, în această intersecţie se desfiinţează sistemul de semaforizare, precum şi trecerile de pietoni.

Mai mult, după cum se arată în proiectul de hotărâre, trecerea de pietoni semaforizată de pe Calea Unirii, din apropierea sensului giratoriu de la intrarea în parcarea magazinului Dedeman, se va muta între staţiile de autobuz de pe ambele sensuri din zonă. Noua trecere de pietoni va fi prevăzută cu semafor, având comandă manuală prin buton pentru pietoni.

Proiectul mai prevede ca în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a hotărârii să fie luate măsurile necesare pentru montarea de balize rutiere pe axa mediană a străzii Calea Unirii, amenajarea noii treceri de pietoni semaforizate şi semnalizarea rutieră corespunzătoare a noilor restricţii de circulaţie, în vederea evitării accidentelor rutiere.

Proiectul celor doi viceprimari a primit avizul Poliţiei Rutiere, însă, până să intre în dezbatere în şedinţa Consiliului Local, mai este nevoie de raportul de specialitate al primarului.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI