Percheziţii pe linia produselor contrafăcute şi a concurenţei neloiale

 > Judeţul nostru s-a numărat printre cele patru unde au fost efectuate descinderile IGPF > Prejudiciul calculat se ridică la valoarea totală de 6,5 milioane de euro

Poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române, sub coordonarea unui procuror din cadrul Curţii de Apel Suceava, au efectuat, la finele săptămânii trecute, mai multe percheziţii domiciliare pe raza a patru judeţe, fiind vorba de sediile unor societăţi comerciale, cât şi domiciliile unor persoane fizice care sunt bănuite de confecţionarea şi comercializarea unor produse contrafăcute. Potrivit datelor obţinute de la STPF Suceava, încă din luna august a acestui an, „poliţiştii de frontieră din cadrul IGPF, sub coordonarea unui procuror din cadrul Curţii de Apel Suceava, au desfăşurat mai multe activităţi specifice în vederea probării unor infracţiuni de evaziune fiscală, contrafacere şi concurenţă neloială săvârşite de mai multe persoane fizice şi juridice de pe raza mai multor judeţe din nord-estul ţării”. Odată strânse informaţiile şi datele, au fost puse în practică 12 percheziţii pe raza judeţelor Suceava, Iaşi, Vaslui şi Neamţ, în urma cărora „au fost descoperite sute de mii de articole de îmbrăcăminte (bluze, tricouri, pantaloni sport etc.) care erau inscripţionate cu mărci protejate şi care prezintă suspiciuni de contrafacere”.

Conform calculelor făcute de specialişti, prejudiciul creat ar atinge suma totală de 6,5 milioane euro, astfel că a fost instituit sechestru asigurător pe mai multe conturi ale societăţilor comerciale implicate în cauză, precum şi pe clădiri, autoturisme, utilaje şi maşini industriale de confecţii. Totodată, a fost începută urmărirea penală faţă de 19 persoane fizice şi juridice sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, contrafacere şi concurenţă neloială.

Suportul de specialitate al operaţiunii a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Operaţiuni Speciale din cadrul IPJ Suceava. Cercetările în cauză continuă sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI