Tânăra care şi-a abandonat pruncul nou-născut, pe un câmp, la Vadu Moldovei, a fost trimisă în judecată

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpatei Ştefania Maria Apetrei, de 19 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la violenţă în familie.

Pe 27 iulie, a.c., tânăra şi-a abandonat pruncul, un băieţel abia născut în urmă cu 3 zile la maternitatea Spitalului Fălticeni, pe un câmp plin cu buruieni de pe raza localităţii Vadu Moldovei.

Potrivit unui comunicat al PT Suceava, femeia a plănuit temeinic fapta, după ce timp de 9 luni şi-a ascuns sarcina de rude şi apropiaţi, singurul care ştia că este gravidă fiind concubinul ei, Andrei Berciu, de 22 de ani, împreună cu care mai are un copil de 4 ani.

În ziua externării din spital, Ştefania şi-a trimis acasă concubinul venit s-o ia, sub pretextul că formalităţile durează mai mult, apoi şi-a dus singură la îndeplinire fapta.

„Din analiza coroborată a mijloacelor de probă administrate în cauză a rezultat că inculpata a fost externată din spital împreună cu persoana vătămată în jurul orelor 13 cu aproximaţie, cu o maşină de ocazie s-a deplasat până în comuna Vadu Moldovei, din locul unde a coborât din maşină s-a deplasat pe jos pe o distanţă de câteva sute de metri, s-a deplasat în continuare pe un drum de ţară iar în locul respectiv a abandonat victima în plin câmp. Locul unde a fost abandonat copilul se află la distanţă mare de case, la o distanţă de aproximativ 3-4 metri de drumul de ţară, într-un loc cu buruieni cu înălţimea de aproximativ 50 cm. Ulterior, inculpata a ajuns la domiciliul părinţilor săi din satul Broşteni, informându-l pe concubinul său că fiul lor a fost lăsat la maternitate în vederea unei adopţii”, au detaliat procurorii, în comunicatul menţionat.

Pruncul a fost salvat de un grup de tineri şi este crescut de bunici

Norocul nou-născutului, dar şi al mamei lui, care ar fi putut fi acuzată de o faptă mult mai gravă, că scâncetele copilului au fost auzite de un grup de patru adolescenţi care au trecut întâmplător pe acolo la mai bine de 2 ore şi jumătate de când fusese abandonat. Aceştia şi-au anunţat părinţii, iar pruncul a fost dus din nou în maternitatea din care tocmai ieşise. Scăpase cu bine şi era sănătos.

Personalul medical a recunoscut nou-născutul abia externat şi astfel poliţiştii au ajuns şi la mama lui.

Au identificat-o în satul Drăguşeni, unde se afla împreună cu concubinul şi băieţelul lor de 4 ani. Ea a declarat poliţiştilor că şi-a abandonat pruncul pentru că părinţii ei n-ar mai fi primit-o acasă cu al doilea copil, ea şi concubinul neavând nici bani şi nici o casă a lor unde să locuiască.

„Persoana vătămată nu prezintă semne de violenţă pe suprafaţa exterioară a corpului. În opinia medicului legist, starea de nou-născut şi expunerea la acţiunea agenţilor externi au pus în primejdie viaţa victimei”, au concluzionat legiştii la acea dată.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava a instituit măsura plasamentului în regim de urgenţă, bebeluşul fiind acum în grija bunicilor materni.

Acuzaţia iniţială formulată de procurorul criminalist asupra Ştefaniei Maria Apetrei a fost de „tentativă de omor”, schimbată ulterior în „tentativă la violenţă în familie”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI