Gheorghe Lazăr rămâne inspector general al IŞJ Suceava

Prof. Gheorghe Lazăr rămâne inspector general al IŞJ Suceava, după ce i­a fost admisă contestaţia depusă la Ministerul Educaţiei. El nu scapă însă de cercetarea disciplinară în urma fraudelor descoperite la admiterea în liceu.

Secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar Vasile Şalaru a declarat că şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava a promovat concursul pentru ocuparea funcţiei de inspector general. După ce a susţinut cel de­al doilea concurs pentru şefia IŞJ Suceava, Gheorghe Lazăr a depus o contestaţie, ce a fost admisă de minister în cursul zilei de marţi, 18 august.

„Mâine, dl Lazăr va veni la Bucureşti şi va semna contractul de management cu dl ministru Cîmpeanu. Rămâne în continuare în funcţie” a declarat Şalaru.

Secretarul de stat a menţionat că o comisie de cercetare disciplinară îl va viza şi inspectorul şcolar general, în cazul transferurilor ilegale din judeţul Suceava, alături de cei cinci membri ai comisiei de repartizare în liceu.

„Vom vedea dacă are sau nu vreo implicaţie. Dacă nu are nicio implicaţie, dumnealui rămâne inspector şcolar general pe post, cu concurs luat” a subliniat secretarul de stat Vasile Şalaru.

Amintim că la sediul Ministerului Educaţiei, la finele lunii iulie, a avut loc cel de­al doilea concurs pentru ocuparea funcţiei de inspector şcolar general. Atunci, prof. Anca Andrei şi prof. Virginel Iordache nu au reuşit să treacă de proba scrisă a examenului, în timp ce Gheorghe Lazăr a picat ultima probă a concursului, interviul.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI