Stranierii aduc primele necazuri pe capul poliţiştilor suceveni

„Stranieri” veniţi acasă de peste hotarele ţării, în perioada de concedii, nu au rezistat prea mult până să ajungă în colimatorul poliţiştilor suceveni. Doar pe parcursul a mai puţin de 12 ore, doi dintre ei „au fost pescuiţi” de oamenii legii în trafic, nerespectând legislaţia. Unul cu o alcoolemie de speriat, iar celălalt după ce a provocat un accident. Potrivit informaţiilor puse la dispoziţie de IPJ Suceava, accidentul rutier s-a înregistrat miercuri în jurul orei 19.20, pe Calea Cernăuţi, de pe raza oraşului Vicovu de Sus. Un bărbat de 35 de ani, din comuna Bilca, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în străinătate, nu a păstrat o distanţă regulamentară faţă de autovehiculul la volanul căruia se afla un tânăr de 25 de ani din municipiul Suceava, care circula în acelaşi sens şi care era oprit într-o coloană de autovehicule, acroşându-l. Impactul a fost atât de puternic încât maşina suceveanului a fost proiectată în alte două autoturisme aflate în faţă. Pe lângă avarierea celor patru autovehicule, din accident a rezultat şi rănirea unui copil de 6 ani, din comuna Bilca, aflat în calitate de pasager pe bancheta din spate a autovehiculului condus de bărbatul de 35 de ani. Conducătorii auto au fost testaţi, de poliţiştii chemaţi la faţa locului, cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative în toate cazurile.

Puţin după miezul nopţii de miercuri spre joi, în timp ce se afla în serviciul de patrulare pe DJ 176, pe raza comunei Vama, un echipaj de poliţie din cadrul Secţiei 14 Poliţie Rurală a oprit în trafic pentru un control de rutină un autoturism înmatriculat în străinătate, condus de un bărbat de 31 de ani, din comuna Frumosu. La primul cuvânt rostit de şofer oamenii legii au dus instinctiv mâna la aparatul etilotest, deoarece persoana de la volan prezenta halenă alcoolică. Rezultatul indicat de aparat a confirmat bănuielile oamenilor legii, ba chiar le-a şi întrecut, pentru că cifrele au indicat 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat. După care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale, ce urmează a fi soluţionate procedural.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI