Patru minori implicaţi în accidente rutiere petrecute duminică

> De la începutul vacanţei, zeci de copii au fost răniţi, în traversări neregulamentare, în timp ce se plimbau cu bicicletele sau pentru că se aflau în maşini implicate în accidente > Un bebeluş de 2 luni şi un adolescent de 16 ani şi-au pierdut viaţa

 Numărul de minori implicaţi în accidente rutiere a crescut considerabil în ultima lună şi jumătate, de când a început vacanţa de vară. Zeci de copiii au fost răniţi grav sau mai puţin grav din cauză că, nesupravegheaţi, au traversat pe unde nu trebuie sau pentru că s-au aflat în diferite vehicule implicate în evenimente rutiere.

Numai în cursul zilei de duminică, 2 august, patru copii între 6 şi 11 ani au ajuns la urgenţe. Două fetiţe de 11 ani, din Moara, au suferit politraumatisme, după ce s-au lovit cu bicicleta de un cap de pod, din localitate.

La ora 18,15, când fetele se plimbau cu aceeaşi bicicletă, lanţul a sărit de pe pinioane, iar cea care conducea s-a speriat şi a ajuns în intersecţia cu strada Ion Irimescu. Aici, bicicleta s-a lovit de un cap de pod din beton, iar copilele au fost proiectate în iarbă.

Amândouă au fost transportate la spital, medicii descoperind, cu intensităţi diferite, traumatisme cranio-cerebrale, faciale, şi abdominale, contuzii abdominale, una dintre ele fracturându-şi ambele mâini.

Aproape la aceeaşi oră, un minor de 6 ani, din Poieni (Udeşti), a fost lovit, din fericire uşor, de un autoturism condus de un bărbat de 49 de ani, din Fălticeni. Copilul se angajase într-o traversare neregulamentară, şi fără să se asigure, a unui drum neclasificat din localitate.

Traversând pe unde nu trebuie, în condiţii de nesiguranţă, a fost accidentat şi un minor de 9 ani, din Vereşti. Duminică, în jurul orei 20, el a fost acroşat, în timp ce voia să traverseze drumul judeţean ce trece prin Dumbrăveni, de un autoturism condus de un tânăr de 22 de ani. Doar faptul că autovehiculul nu rula cu viteză a făcut ca minorul să se aleagă doar cu o accidentare uşoară.

Alţi minori, de 17, 10 şi 11 ani ajunseseră la urgenţe cu o zi înainte

Alţi trei minori, victime în accidente rutiere, fuseseră internaţi pentru îngrijiri medicale la Spitalul „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”, doar cu o zi înainte.

O adolescentă de 17 ani, din Siret, un băiat de 10 ani, din Horodnic de Sus şi un altul de 11 ani, din Gura Humorului, au ajuns în grija medicilor suceveni cu răni, contuzii şi fracturi, care-i vor ţine o vreme departe de distracţiile vacanţei de vară. Adolescenta de 17 ani era pasageră într-un autoturism implicat într-un accident. Minorul de 10 ani s-a accidentat la Marginea. El se afla pe o bicicletă condusă de un prieten de 13 ani exact pe unde nu aveau ce căuta, adică pe un drum naţional, pe care au fost loviţi de un autoturism condus de un şofer de 22 de ani. Copii au făcut un viraj brusc la stânga, iar şoferul, aflat prea aproape, pe aceeaşi direcţie de mers, a intrat cu maşina în bicicleta lor.

Minorul de 11 ani a fost accidentat în oraşul Gura Humorului. Traversa prin loc nemarcat bdul Bucovina, când a fost lovit de autoturismul unui bărbat din judeţul Neamţ. A ajuns la spital cu o contuzie toracică destul de puternică şi cu capul spart în zona frunţii.

Doi minori au murit în accidente rutiere

Printre zecile de evenimente rutiere cu copii implicaţi, două au sfârşit dramatic.

Pe 18 iulie, un adolescent de 16 ani şi-a pierdut viaţa într-un accident de motocicletă. În acea zi, la ora 4 dimineaţă, băiatul, fără să posede permis, conducea cu viteză mare o motocicletă neînmatriculată, prin oraşul Milişăuţi. A pierdut la un moment dat controlul direcţiei, a intrat într-o lizieră de salcâmi şi s-a izbit apoi în gardul unei case. Împreună cu el a murit în accident şi un tânăr de 23 de ani, aflat şi el pe motocicletă.

Pe 31 mai a.c., un bebeluş de numai 2 luni a decedat în urma unui accident în localitatea Straja. Copilul se afla în maşina condusă de mama lui, o femeie de 25 de ani, maşină în care erau şi ceilalţi doi copii ai ei, de 5 şi 8 ani. Într-o curbă, femeia a pierdut controlul direcţiei şi s-a lovit de un cap de pod. Bebeluşul a murit, iar ceilalţi doi minori din maşină au suferit leziuni uşoare.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI