În jumătate de an

Încălcarea legislaţiei de mediu, amendată cu 600 mii lei

Adriana Iordache

Adriana Iordache

> Comisarii suceveni de mediu au suspendat activitatea a 7 agenţi economici, au desfiinţat o lucrare, iar într-un caz au fost sesizate organele de urmărire penală

În primul semestru al anului 2015, lucrătorii Comisariatului Judeţean Suceava al Gărzii Naţionale de Mediu au avut un total de 566 de controale, informează comisarul-şef Adriana Iordache. Oficialul instituţiei sucevene face cunoscut că personalul din subordine a întreprins 242 de inspecţii planificate la obiective încadrate în clasele de risc A, B, C şi D, dintre care 120 în domeniul poluării industriale, iar 122 în cel al biodiversităţii, biosecurităţii şi ariilor naturale protejate. În primele 6 luni ale anului 2015, comisarii de mediu suceveni au desfăşurat, de asemenea, 324 de inspecţii neplanificate, 261 fiind pe linia poluării industriale, iar 63 pe cea a biodiversităţii, biosecurităţii şi ariilor naturale protejate. În cadrul acestora din urmă, 106 acţiuni au fost desfăşurate pentru verificarea sesizărilor şi petiţiilor; 3 în vederea respectării măsurilor trasate, o inspecţie a avut în vedere o poluare accidentală, iar o alta identificarea de obiective noi. Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu a impus efectuarea a 156 de inspecţii, în timp ce 25 de controale au avut loc în colaborare cu alte autorităţi, respectiv cu Instituţia Prefectului a judeţului Suceava, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Bucovina” şi Sistemul de Gospodărire a Apelor. Inspecţiile au vizat verificarea salubrităţii cursurilor de apă, căilor de comunicaţie şi localităţilor. De asemenea, s-au făcut verificări privind aplicarea prevederilor europene privind obligaţiile operatorilor care introduc pe piaţă lemn şi produse din lemn, controlate fiind şi activităţile de fabricare a furnirului şi panourilor din lemn, închiderea depozitelor de deşeuri menajare neconforme şi activităţile de exploatare a agregatelor minerale.

Comisarul-şef Adriana Iordache a declarat că, în timpul acţiunilor de control, au fost constatate 98 de sancţiuni contravenţionale principale, controlorii aplicând 49 de amenzi, în valoare totală de 611.700 de lei, şi dând tot atâtea avertismente. Comisarii suceveni de mediu au luat măsura aplicării a 7 sancţiuni contravenţionale complementare de suspendare a activităţii agenţilor economici, dar şi una de desfiinţare a lucrărilor. Inspectorii de mediu au făcut şi o propunere de suspendare a actelor de reglementare, respectiv a autorizaţiei de funcţionare pe linie de mediu, iar într-un caz au fost sesizate organele de urmărire penală.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI