„Zilele Municipiului Fălticeni”

„Zilele Municipiului Fălticeni”, ediţia 2015, se vor desfăşura timp de patru zile, începând de astăzi. De la ora 11 la Biblioteca Municipală „E. Lovinescu”, se va desfăşura un medalion comemorativ „Eugen Lovinescu”, urmat de lansarea ultimelor două apariţii editoriale, “Fântâna” şi “Semne de întrebare”, ale profesoarei pentru învăţământul primar Lenuţa Rusu. După-amiază, începând cu ora 19 pe scena din Piaţa „Nada Florilor”, vor evolua trupe de dans şi tineri solişti de muzică populară, printre care se numără Iulian Aghiniţei, Andrei Mihailov, Iuliana Condur, Denisa Apetrei, Iosefina Telescu, Aniculaesei Patricia, Lavinia Chiriac, Alex şi Vlad Livadaru, Roxana Gabriela Maxim, Ionel Livadaru. Seara se va încheia în acordurile muzicii tradiţionale populare intrepretate de Ansamblul Folcloric “Flori de mălin” din Mălini, urmat de “Loredana Band”.

Sâmbătă, 18 iulie, la ora 6 se va da startul pe Iazul Şomuz, unui concurs de pescuit, la care şi-au confirmat prezenţa 30 de echipaje, fiecare fiind format din câte trei pescari. Faţă de anii trecuţi, pe lângă premiile oferite de administraţia locală, pescarii cu capturile cele mai mari vor fi recompensaţi cu unelte pentru pescuit. La ora 9, va începe concursul de tenis de masă intitulat Cupa „Zilele Municipiului Fălticeni”, competiţie inclusă în circuitul AMATUR. Turneul se va desfăşura în sălile de sport de la Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” şi Colegiul Naţional “Nicu Gane”. Tot de la ora 9, pe terenurile de tenis de la Colegiul “Vasile Lovinescu”, se va desfăşura turneul tenis de câmp „Cupa Municipiului Fălticeni”, competiţie dedicată copiilor.

 De la ora 17 pe Stadionul „Tineretului”, va avea loc meciul de fotbal feminin dintre “Armonia” Fălticeni şi campioana Republicii Moldova, “Noroc” Nimoreni. Tot la ora 17, în Piaţa „Nada Florilor”, se va da startul la un flash mob, după care pe scenă vor urca tinerii solişti de muzică uşoară Ioana Şoptelea, Eliza Ignea, Arlechinii, iar un spectacol de dans va fi susţinut de formaţiile Centrului Cultural „G.V. Birlic” şi Clubului Copiilor Fălticeni. Recitalurile serii vor fi susţinute de Leya D&Cabaret, Vraciul şi Alessia. Între recitaluri vor avea loc spectacole de street dance.

Duminică, 19 iulie, de la ora 9,30, pe terenul de sport al Colegiului „Nicu Gane”, se va desfăşura un meci de fotbal Old Boys între fostele glorii ale fotbalului sucevean care au evoluat echipele “Foresta” Fălticeni şi CSM Suceava. La ora 16 la Biserica „Sfântul Ilie”, va avea loc sărbătorirea cuplurilor care împlinesc în acest an 50 de ani de căsătorie. De la ora 18 la Muzeul de Artă „Ion Irimescu”, sunt programate vernisajul expoziţiei de pictură Ion Grigore şi un recital de flaut al prof. Nicolae Maxim, solist instrumentist al Filarmonicii Bucureşti. Tot de la ora 18 la Biserica „Sf. Ilie” va avea loc o slujbă de priveghere.

Începând cu ora 16 pe scena din Piaţa „Nada Florilor” vor evolua Darius şi Andrei Popovici, Ansamblul Folcloric „Stejărelul”, condus de prof. interpret Maria Tanasă, Ansamblul Folcloric din Boroaia, trupele de dans Kalipso şi Don’t Touch, Andreea Ghivirigă, Ehhoya, Pavel şi Cleopatra Stratan, Mad Socks (funk-rock) şi Holograf. În jurul orei 21 este programată premierea olimpicilor şi sportivilor fălticeneni şi a cadrelor didactice care i-au îndrumat în obţinerea performanţelor.

Festivalul Folcloric Naţional „Şezătoarea copiilor”

Luni, 20 iulie, de la ora 8 la Biserica „Sf. Ilie”, un sobor de preoţi va oficia slujba de Sfântul Ilie, urmată de o procesiune religioasă cu sfinte moaşte pe traseul Biserica „Sf. Ilie” – Biserica „Adormirea Maicii Domnului” – Primăria Fălticeni – Catedrala „Învierea Domnului” – Biserica „Sf. Ilie”. La ora 10, la Centrul Cultural „G.V. Birlic”, va avea loc concursul formaţiilor artistice participante la a X-a ediţie a Festivalului Folcloric Naţional „Şezătoarea copiilor”, gala laureaţilor urmând a se desfăşura pe scena din centrul municipiului de la ora 16.

La ora 13,30, pe scena din Piaţa „Nada Florilor”, va începe cel mai mare spectacol folcloric găzduit de municipiul Fălticeni – peste 12 ore de muzică populară. Printre cei care vor urca pe scenă se numără Sorin Filip şi invitaţii săi, laureaţii Festivalului Folcloric Naţional „Şezătoarea copiilor”, Ansamblul Folcloric „Arcanul”, Fanfara “10 Prăjini”, Grupul Vocal „Balada”, Doina şi Ciprian Apetroaie, Alexandru Recolciuc, Orchestra Populară „Rapsozii Botoşanilor”, împreună cu numeroşii săi soliştii vocali şi instrumentişti, nu în cele din urmă solistul din Republica Moldova Ion Paladi.

Bâlciul se desfăşoară pe stadion

În perioada 17-20 iulie, pe Aleea Pietonală se vor desfăşura Târgul meşterilor populari, Târgul de produse tradiţionale „Alimenta Tradiţional Fălticeni”, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Suceava şi Asociaţia „Produs în Bucovina”. Aceeaşi locaţie va găzdui în zilele de 19 şi 20 iulie Târgul de antichităţi.

Dacă în ultimii ani iarmarocul de la Fălticeni s-a organizat pe un teren privat din zona gării, anul acesta parcul de distracţii s-a mutat pe gazonul stadionului „Nada Florilor”, iar tarabele comercianţilor, pe pista de atletism a stadionului.

“În Fălticeni nu mai există alt loc pentru instalarea bâlciului. Este singurul spaţiu la îndemână şi totul va fi contra cost. Estimăm încasări de aproximativ 20.000 de lei din chirii, bani care vor fi direcţionaţi exclusiv pentru reabilitarea terenului de fotbal. Noi oricum trebuia să intervenim acolo, pentru că gazonul este într-o stare avansată de degradare din cauza mai multor factori. Nu le facem niciun favor, le oferim terenul şi câştigam bani să remediem ce se poate”, a explicat primarul Cătălin Coman.

      IUSTIN B.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI