Zilele Municipiului Vatra Dornei

În organizarea Primăriei şi Consiliului Local Vatra Dornei, prin Casa de Cultura “Platon Pardău”, şi a Clubului Copiilor Vatra Dornei, în perioada 16-22 iulie, la Vatra Dornei vor avea loc manifestări culturale dedicate Zilelor Municipiului. Principalele puncte de atracţie sunt cele două festivaluri naţionale, unul de muzică uşoară şi unul de folclor, cărora li se adaugă alte surprize muzicale şi spectacolele în care vor evolua cunoscuţi artişti de muzică uşoară şi populară, care se vor desfăşura în parcul municipiului, în spaţiul dintre Izvorul Sentinela şi Cazinou.

„Tradiţia la Vatra Dornei trebuie păstrată şi continuată. Zilele Municipiului Vatra Dornei sunt un mod de relaxare atât pentru localnici, cât şi pentru turişti. La Festivalul Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii şi Tineret «Muzritm», ajuns la a XXI-a ediţie, participă talente din toată ţară, cei mai buni urmând a fi premiaţi sâmbătă. Vom continua duminică cu un spectacol în care îl avem invitat şi pe bunul român de peste Prut Ion Paladi, şi pe Matilda Pascal Cojocăriţa, o artistă de mare renume. Îi aşteptăm şi pe dornenii din comunele învecinate şi valoroasele lor formaţii artistice. Modelul de convieţuire pentru cei care au împlinit 50 de ani de căsătorie va fi apreciat de executivul şi consilierii locali duminică, 19 iulie. Zilele Municipiului Vatra Dornei se vor încheia tot printr-un festival, ajuns la a VIII-a ediţie, „Dorna, plai de joc şi cântec”, la care şi-au anunţat participarea cele mai bune formaţii folclorice din ţară”, ne-a declarat primarul Ilie Boncheş.

Joi, 16 iulie, şi vineri, 17 iulie, începând cu ora 18, va avea loc Festivalul Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii şi Tineret „Muzritm”, Gala laureaţilor urmând a avea loc sâmbătă, 18 iulie, începând cu ora 14. De la ora 19 este programat un spectacol în care vor evolua Natif, Akcent&Cojo&Andrei Vitan şi Provincialii.

Duminica, 19 iulie, la ora 12, în Sala Oglinzilor de la Primăria Municipiului Vatra Dornei va avea loc premierea „cuplurilor de aur“. De la ora 15, pe scena din parcul staţiunii vor evolua Ansamblul Folcloric din Ciocăneşti, Ilioara Ştefanel şi Camelia Lucescu, Andrei Romanică, Maria Neag şi Ioan Şumandea, Ansamblul ,,Străjerii Bucovinei”, Ionuţ Candrea, Mădălina Candrea, Pamfil Roată, Ion Paladi, Ansamblul „Dorna Dorului” şi Matilda Pascal Cojocăriţa.

Luni, 20 iulie, de la ora 14, în Sala Oglinzilor de la Primăria Vatra Dornei, va avea loc deschiderea oficială a Festivalului Naţional de Folclor „Dorna, plai de joc şi cântec”. La ora 16, pe „pietonalul“ din centrul municipiului şi pe podul de peste râul Dorna este programată Parada portului popular, urmând ca de la ora 17 să aibă loc primele evoluţii scenice din cadrul Festivalului Naţional de Folclor „Dorna, plai de joc şi cântec”.

În zilele de marţi, 21 iulie, şi miercuri, 22 iulie, începând cu ora 18, tinerii solişti de muzică populară şi ansamblurile folclorice participante la Festivalul Naţional de Folclor „Dorna, plai de joc şi cântec” vor evolua pe scena din parcul staţiunii.

În perioada 16-22 iulie, în zona parcului municipal va avea loc un târg de handmade, de unde cei interesaţi vor putea achiziţiona accesorii şi suveniruri unice. (Iustin B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI