Rugbi, Divizia Naţională

CSM Bucovina Suceava a câştigat cu punct bonus ofensiv în disputa cu Ştiinţa Petroşani

CSM Bucovina Suceava a întrerupt şirul celor cinci înfrângeri consecutive în Divizia Naţională de rugbi cu un succes frumos în faţa grupării Ştiinţa Petroşani. La capătul unui joc aprig disputat pe un teren dur, gazdele s-au impus cu 25-14, câştigând şi punctul bonus ofensiv.

Cele două grupări s-au întâlnit în etapa a IX-a din cadrul eşalonului secund, ambele având doar 11 puncte în clasament. Eseul lui Strugariu a fost prima realizare a partidei, eseul fiind transformat de Octavian Scolobiuc. În minutul 20, CSM Bucovina Suceava avea deja un avantaj de 12-0, după ce şi Ştefăroi a reuşit să treacă de apărarea studenţilor petroşăneni pentru o finalizare în terenul de ţintă.

La pauză scorul a fost 12-7, pentru că oaspeţii, Ştiinţa Petroşani, au reuşit un eseu de penalizare pe care Tandea l-a transformat.

Jocul a fost echilibrat şi în repriza a doua, sucevenii fiind dominaţi în primele 20 de minute. Ştefancu a reuşit să culce balonul în terenul de ţintă advers după o gravă eroare a celor de la Ştiinţa Petroşani. Oaspeţii au replicat aproape imediat prin încercarea izbutită de Popescu şi transformată de Tandea.

Ultimele zece minute au fost cele mai spectaculoase. Octavian Scolobiuc a concretizat pentru siguranţă o lovitură de pedeapsă, pentru ca, apoi, jucătorii de la CSM Bucovina Suceava să decidă că vor să încerce să cucerească şi punctual bonus. Atacurile lor succesive au fost încununate prin eseul marcat de Albu. Sucevenii au rezistat eroic la ultimul asalt al oaspeţilor şi CSM Bucovina Suceava – Ştiinţa Petroşani s-a încheiat cu scorul de 25-14.

Pentru Bucovina Suceava urmează o partidă tot pe propriul teren cu CSU AV Arad, în timp ce Ştiinţa Petroşani va începe returul sezonului regulat cu o deplasare la RCM Galaţi.


Rezultate consemnate în etapa a IX-a:

CSM Bucovina Suceava – Ştiinţa Petroşani          25-14

RCM Galaţi – CS Năvodari                          19-20

Stejarul Buzău – Poli Iaşi                         3-29

CSM U 23 Bucureşti – Rulmentul Bârlad 45-26

CSU AV Arad – Steaua U 23 Bucureşti                3-31

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI