La Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Fălticeni

Sărbătoare a cărţii

La iniţiativa profesorului pentru învăţământ primar Mihai Iacob şi în colaborare cu bibliotecara Doriana Stan, la Şcoala „Mihail Sadoveanu” din Fălticeni a fost organizat în perioada 22-23 aprilie microtârg de carte. Activitatea a fost pregătită cu ocazia Zilei internaţionale a cărţii şi a drepturilor de autor, în parteneriat cu SC Nomina Group Expert SRL, şi s-a bucurat de succes în rândul copiilor, părinţilor şi cadrelor didactice.

Reamintim că Ziua Internaţională a cărţii şi a drepturilor de autor se sărbătoreşte anual pe 23 aprilie. Ideea marcării acestei zile a fost oferită de Spania, unde are loc, la 23 aprilie, Festivalul trandafirilor, o manifestare în care este sărbătorit Sf. Gheorghe (Sf. Jordi) şi este comemorat Miguel de Cervantes, alături de William Shakespeare. În această zi, în Spania, încă din Evul Mediu, fetele şi femeile primesc flori, fiind o sărbătoare a veseliei. După 1925, a devenit un obicei ca bărbaţilor să le fie oferită, în schimbul unei flori, o carte. Obiceiul se păstrează şi astăzi în Catalonia, unde aproximativ o jumătate dintre vânzările anuale de cărţi se realizează cu acest prilej. În România, prin HGR nr. 293 din 14 aprilie 2005, ziua de 23 aprilie a fost declarată „Ziua bibliotecarului din România”, astfel că în fiecare an sunt sărbătorite concomitent cele două zile.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI