ANI l-a găsit în conflict de interese penal pe liderul PSD Rădăuţi, Nistor Tătar

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat, vineri, prin intermediul unui comunicat de presă, că a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie penală de către Nistor Tătar, membru al Consiliului Judeţean Suceava şi preşedinte al PSD Rădăuţi.

ANI a precizat că Nistor Tătar, în calitate de director general al Servicii Comunale SA Rădăuţi, firmă la care acţionar unic este Primăria Rădăuţi, a semnat contractul individual de muncă prin care soţia sa a fost angajată în funcţia de inspector în cadrul societăţii comerciale. Ulterior, acesta a semnat şi actele adiţionale la contractul individual de muncă al soţiei sale din 5 martie 2003, 14 februarie 2005, 1 august 2008, 1 septembrie 2009, precum şi fişa postului întocmită la data de 30 septembrie 2004 şi, respectiv, fişa postului întocmită la data de 30 august 2011.

ANI susţine că, astfel, Nistor Tătar a încălcat articolul din Codul penal ce se referă la „fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s­a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial […] pentru o altă persoană cu care s­a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”.

În acest caz, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, care să verifice dacă acesta a fost în conflict de interese.

Sursa citată menţionează că Nistor Tătar a fost preşedinte al CA al Servicii Comunale SA Rădăuţi din 17 octombrie 2001 şi director general al societăţii din 11 ianuarie 2008.

„Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare” precizează ANI.

Liderul PSD Rădăuţi, consilierul judeţean Nistor Tătar, a declarat că nu are cum să fie în conflict de interese, pentru că el nu este funcţionar public, şi a menţionat că a aflat de la ziarişti despre această procedură de evaluare a ANI.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI