Val de tamponări şi accidente rutiere

Sfârşitul săptămânii trecute a adus şi un val de accidente rutiere mai grave şi de ciocniri între autoturisme care au condus la pagube materiale însemnate. Şoferii implicaţi nu ţinuseră cont de condiţiile atmosferice şi cele de trafic, apăsând prea mult pedala de acceleraţie. În urma evenimentelor rutiere înregistrate s-au semnalat şase victime.

A lovit o maşină şi a fugit imediat de la faţa locului

Unul dintre accidentele rutiere ajunse în atenţia lucrătorilor de la Serviciul Circulaţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava s-a produs pe DN 17, în interiorul localităţii Vama. Un bărbat de 39 de ani, din judeţul Iaşi, aflându-se la volanul unui autoturism staţionat pe partea dreaptă a drumului, a fost lovit cu putere din spate de un alt autoturism, al cărui conducător auto a plecat de la faţa locului. În urma impactului, ieşeanul a avut nevoie de îngrijiri medicale, dar din fericire nu a fost necesară şi internarea în spital. Cercetările efectuate de poliţişti au stabilit repede şi de ce vinovatul de producerea accidentului a încercat să ascundă fapta. Conducătorul celuilalt autovehicul implicat, un bărbat de 37 de ani, din comuna Vama, nu avea dreptul să se afle la volanul vreunei maşini deoarece are permisul de conducere reţinut încă de la finele lunii octombrie a anului 2013. În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

Grav accident pe raza localităţii Adâncata

Un eveniment rutier grav care s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, mai exact la ora 2.35, pe DN 29A. Vinovat de producerea lui este un tânăr de 24 de ani, din municipiul Suceava. El se afla la volanul autoturismului proprietate, nu a adaptat viteza corespunzător stării carosabilului şi, într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în şanţul de pe marginea drumului. Viteza deosebit de mare a făcut ca şi în aceste condiţii maşina să mai ruleze câţiva metri, după care a intrat în coliziune cu un podeţ, ricoşând în urma impactului şi în gardul unui imobil. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto şi distrugerea parţială a podeţului şi porţii gospodăriei. Potrivit datelor obţinute de la IPJ Suceava, poliţiştii deplasaţi la faţa locului l-au supus pe şofer la etilotestare, rezultatul indicând 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Patru victime în trei accidente

Tinerii teribilişti, în continuare, reprezintă pericole pe arterele rutiere. O dovedesc alte trei accidente rutiere provocate de şoferi care nu se pot lăuda cu vechimea permisului de conducere. Unul dintre ele a avut loc pe Calea Cernăuţi din oraşul Vicovu de Sus. Un tânăr de 19 ani, din localitate, în timp ce conducea autoturismul, nu s-a asigurat la efectuarea unei depăşiri, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu autoturismul condus din sens opus de un localnic de 50 de ani. În urma impactului, a rezultat rănirea a două femei de 38 şi 50 de ani, ambele din oraşul Vicovu de Sus, pasagere în autoturismul condus de bărbatul de 50 de ani. Tot la vârsta de 19 ani, un tânăr din municipiul Fălticeni a reuşit să provoace un accident pe Calea Bucovinei din Câmpulung Moldovenesc. Nu a păstrat o distanţă suficientă în mers faţă de autoturismul condus de o femeie de 38 ani, din municipiul Suceava, care circula înaintea sa şi intenţiona să vireze la stânga, astfel că a intrat în coliziune faţă-spate cu acel autoturism. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a conducătoarei auto. Cel de-al treilea accident s-a înregistrat pe DJ 208A, în afara localităţii Udeşti. Aici, un tânăr de 22 ani din oraşul Dolhasca, nu a adaptat viteza la carosabilul umed, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a derapat, intrând cu autoturismul în coliziune cu un cap de podeţ din faţa unui imobil. În urma impactului a rezultat şi o victimă, de 16 ani, din oraşul Dolhasca, pasageră în autoturism. În toate cazurile conducătorii auto au fost testaţi de oamenii legii cu aparatul etilotest, iar rezultatele au indicat că aceştia nu consumaseră băuturi alcoolice.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI