Tenis

Simona Halep: „Nu mă gândesc că sunt favorită la Dubai, voi lua fiecare meci în parte”

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a declarat că nu se gândeşte la statutul său de principală favorită a turneului WTA de la Dubai, în care debutează marţi, şi va luat fiecare meci în parte.
„Vreau să mă bucur de acest turneu, nu să mă gândesc la faptul că sunt principala favorită. Voi lua fiecare meci în parte, indiferent ce cap de serie sunt şi indiferent dacă Serena e sau nu aici”, a afirmat Halep, numărul patru mondial, pentru site-ului WTA.
Halep este pentru prima oară principala favorită a unui turneu de categoria Premier 5 sau mai mare, precizează sursa amintită.
”După Australian Open am jucat în Fed Cup pentru ţara mea, în sală, iar acum sunt la Dubai. Nu este uşor pentru mine să mă adaptez, dar sunt de câteva zile la Dubai, mă antrenez din greu şi sper că voi fi pregătită. Resimt un pic de presiune pentru că sunt principala favorită, dar sunt totuşi relaxată şi voi lua fiecare meci în parte”, a mai spus Simona Halep.
Românca s-a referit şi la evoluţia sa în această primă parte a sezonului: ”Cred că am avut un început bun de an, am jucat bine la Shenzhen şi am câştigat titlul. Nu e uşor să faci asta, dar e plăcut de fiecare dată. Apoi am jucat în Australia şi sunt un pic dezamăgită că am pierdut în sferturile de finală. Am simţit că am şansa să ajung mai departe, poate în semifinale, dar totuşi a fost un rezultat bun, iar Makarova a jucat foarte bine în acea zi”.
Halep a vorbit şi despre faptul că are mult de călătorit pentru a participa la turnee: ”Nu e uşor să te descurci în această perioadă a anului, când sunt multe turnee. Trebuie să călătoreşti mult, iar avionul nu e un lucru prea plăcut pentru mine, dar trebuie să mă adaptez, să accept acest lucru, asta e viaţa mea şi mă bucur de ea cât de mult pot”.
Cea mai bună jucătoare română preferă temperaturile ridicate din Dubai în locul celor din România: ”Vom juca seara, dar e dificil să te antrenezi în timpul zilei, e cald, însă e o vreme frumoasă. E mai bine decât în România, unde sunt -2 sau -5 grade”.
Halep nu a jucat în primul tur la Dubai şi o va întâlni în runda a doua pe Daniela Hantuchova (Slovacia), o jucătoare aflată în mare formă. Hantuchova a câştigat duminică titlul la Pattaya City (Thailanda), iar apoi a învins-o pe germanca Mona Barthel, luni, în primul tur la Dubai, cu 7-6(5), 3-6, 6-3, după mai bine de două ore şi jumătate de joc.
„Am încheiat finala la şapte seara la Pattaya şi am plecat direct în cameră, mi-am făcut bagajul şi m-am dus la aeroport. Nu am dormit deloc în avion, am ajuns la 5,30 dimineaţa şi nu am reuşit să dorm. Am luat micul dejun, am mers puţin pe bicicletă, pentru a face un pic de mişcare. Apoi am făcut încălzirea şi un pic de recuperare, aşa că nu ştiu cum de mai eram trează, Însă, pentru asta muncesc şi de aici vine iubirea pentru sport”, a afirmat Hantuchova.
Halep a învins-o pe Hantuchova în cele trei meciuri de până acum. În 2012, în primul tur la Doha, Halep s-a impus cu 3-6, 6-2, 7-6 (4), în 2013, în calificări la Roma, Simona a învins cu 6-4, 6-2, iar în 2013 a câştigat cu 6-2, 6-1 la New Haven, în runda inaugurală, ulterior adjudecându-şi titlul. Cele două ar fi trebuit să se întâlnească şi în turul secund al calificărilor în 2013 la Dubai, dar Simona s-a retras înaintea partidei din cauza unei accidentări la spate.
Fost număr cinci mondial, Hantuchova a învins în opt rânduri jucătoare aflate în ”Top Four”, în 2002 (nr. 4 – Martina Hingis la Indian Wells), în 2004 (nr. 4 – Amélie Mauresmo la Eastbourne), în 2006 (nr. 4 – Svetlana Kuzneţova la Zurich), în in 2007 (nr. 4 – Kuzneţova la Indian Wells şi nr. 2 – Kuzneţova la Turneul Campioanelor) şi în 2011 (nr. 3 – Vera Zvonareva la Pattaya City, nr. 1 – Caroline Wozniacki la Roland Garros şi nr. 4 – Li Na la Eastbourne).

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI