Pietoni loviţi de maşini în timpul unor traversări

> În urma accidentelor victimele au fost transportate la spital

Două persoane au ajuns pe parcursul zilei de luni pe paturi de spital după ce au fost lovite de maşini în timpul unor traversări. Unul dintre evenimentele rutiere s-a produs în jurul orei 17.40, pe raza municipiului reşedinţă de judeţ. În timp ce conducea un autoturism pe bdul George Enescu, pe banda a doua de circulaţie, o şoferiţă în vârstă de 27 de ani, din comuna Slatina, a surprins şi accidentat  un bătrân din localitate, în vârstă de 83 de ani. Potrivit cercetărilor efectuate de poliţişti, octogenarul era angajat în traversarea regulamentară a străzii pe trecerea de pietoni marcată şi semnalizată corespunzător. În urma impactului, pietonul a fost proiectat pe asfalt, fiind preluat şi transportat cu ambulanţa la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, de unde a ajuns în Secţia de Chirurgie a unităţii medicale. Conducătoarea auto nu consumase băuturi alcoolice înainte de producerea evenimentului rutier, mai spun poliţiştii care s-au ocupat de caz.

Tot luni, dar aproape de ora 20, în timp ce conducea un autoturism pe DN 29, pe raza comunei Dumbrăveni, un localnic în vârstă de 27 ani a surprins şi accidentat un consătean în vârstă de 61 de ani. Omul se angajase în traversarea arterei rutiere, dar neregulamentar, prin loc nepermis şi fără să se asigure corespunzător. Victima a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Verificarea participanţilor la traficul rutier implicaţi în eveniment cu aparatul etilotest a arătat că şoferul era „curat”, dar pietonul avea o concentraţie de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele cauze au fost întocmite dosare penale ce urmează a fi soluţionate procedural.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI