Focuri de armă la segmentul de frontieră sucevean, în timpul urmăririi unui autoturism al contrabandiştilor

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Brodina au fost nevoiţi să utilizeze armamentul din dotare în timpul urmăririi unui autoturism de teren, plin cu pachete cu ţigări de contrabandă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, în data de 20 august, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Straja, două persoane care încărcau într-un autoturism de teren mai multe colete.

În momentul în care poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea acestora, autoturismul a demarat în trombă, iar o persoană a fugit spre teritoriul ucrainean.

Poliţiştii de frontieră au trecut la urmărirea maşinii, efectuând somaţiile legale, însă şoferul nu s-a supus, fapt pentru care s-a folosit armamentul din dotare, fiind trase mai multe focuri de armă în plan vertical şi spre pneurile autoturismului, conform prevederilor legale.

La scurt timp, autoturismul a fost găsit abandonat la marginea localităţii Straja, în interiorul acestuia observându-se mai multe colete cu ţigări de contrabandă.

Imediat, poliţiştii au informat autorităţile ucrainene pentru cercetarea în comun a evenimentului de frontieră.

Drept urmare, în zonă şi în autoturism au fost descoperite mai multe colete care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană, care au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 13.450 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 157.365 lei.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul de teren marca Mitsubishi Shogun, în valoare de 7.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, precum şi pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale a acestora.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: