Mai multe transporturi ilegale de lemn de foc şi cherestea depistate, sâmbătă, de poliţiştii suceveni

O autoutilitară a fost confiscată

Poliţiştii au efectuat, în weekend, acţiuni de prevenire şi combatere a transportului ilegal de material lemnos şi a tăierilor ilegale de arbori, fiind organizate filtre rutiere şi controlate peste 30 de transporturi de material lemnos.

Cu ocazia efectuării controalelor au fost identificaţi şi transportatori care nu au respectat legislaţia în vigoare, procedându-se la confiscarea lemnului şi a vehiculelor folosite şi la aplicarea de sancţiuni contravenţionale.

Astfel, sâmbătă, la ora 13.40, o patrulă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea a oprit pentru control pe DJ 209K, din comuna Volovăţ, autoutilitara condusă de un bărbat de 37 de ani, din municipiul Rădăuţi, care transporta material lemnos. În urma verificărilor, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul nu deţine documente legale de provenienţă şi transport a materialului lemnos, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 1,90 mc lemn de foc de esenţă fag.

Şoferul a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010, iar materialul lemnos în valoare de circa 218 lei, a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

Ulterior, în jurul orei 14.40, în timp ce patrula pe DN 17A, în comuna Marginea, patrula de poliţie rurală a oprit pentru control şi autoutilitara condusă de un localnic de 42 de ani, care transporta 1,5 mc lemn de foc de esenţă răşinoase, fără documente legale.

Şoferul a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010, iar materialul lemnos, în valoare de circa 120 lei, a fost confiscat şi predat în custodie personalului silvic.

Tot sâmbătă, la ora 10.25, o patrulă din cadrul Poliţiei municipiului Suceava a oprit pentru control pe DJ 209C, la intrarea în comuna Moara, autoutilitara condusă de un bărbat de 40 de ani, din comuna Ciprian Porumbescu, care transporta cherestea de esenţă răşinoase. În urma verificărilor, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul nu deţine documente legale de provenienţă şi transport a materialului lemnos, acesta declarând faptul că l-a achiziţionat de la un bărbat din comuna Berchişeşti şi intenţiona să-l comercializeze pe raza comunei Moara, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că bărbatul transporta ilegal cantitatea de 2,33 mc cherestea de esenţă răşinoase.

Şoferul a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010, materialul lemnos în valoare de 1.254 lei fără TVA, a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Pătrăuţi, iar autoutilitara în valoare de circa 1.000 de euro a fost indisponibilizată. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI