Un incendiu a făcut ravagii într-o gospodărie din Pârteştii de Jos

> De la un scurtcircuit au ars sute de metri pătraţi de construcţii şi alte zeci de mc de material lemnos, în foc pierind vreo 23 de vite şi mai multe păsări

Un incendiu izbucnit marţi după-amiază a distrus o bună bucată dintr-o gospodărie bogată şi frumoasă din Pârteştii de Jos, aparţinând unui funcţionar al primăriei comunei.

Construcţii amplasate pe o suprafaţă de aproape 550 mp, zeci de metri cubi de material lemnos, dar şi cantităţi mari de furaje s-au transformat în jar şi cenuşă, iar zeci de animale au pierit în flăcări.

Focul a pornit din depozitul de furaje, de la un scurtcircuit la un cablu neizolat corespunzător – spun pompierii – şi s-a extins treptat la grajdul care adăpostea aproape 50 de vite, la alte anexe, dar şi la acoperişul casei, locuinţă mare, construită pe circa 300 mp.

Focul a fost anunţat, prin 112, la ora 16.45. Au ajuns la locul incendiului nu mai puţin de şapte autospeciale de stingere, pe rând, funcţie de distanţă, cu echipaje de militari de la Garda de Intervenţie Solca şi ale Detaşamentelor de Pompieri Suceava şi Rădăuţi, şi ale lucrătorilor serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă Cacica, Comăneşti şi Cajvana.

La sosirea echipajelor, ardeau acoperişul casei şi mai multe anexe gospodăreşti, existând pericolul de propagare la toată gospodăria şi la o proprietate învecinată.

Pompieri militari şi civili au muncit împreună mai bine de 6 ore, intervenţia fiind una grea de tot din cauza vântului şi a cantităţilor foarte mari de lemn şi furaje care alimentau flăcările. Le-au învins, până la ultimul focar, aproape de miezul nopţii, dar luaseră un preţ mare. Cât din munca de-o viaţă a familiei dispăruse în câteva ore doar proprietarul gospodăriei ştie…

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, a ars acoperişul casei de locuit pe o suprafaţă de 270 mp. Depozitul de furaje, de unde izbucnise focul, construcţie corp comun cu grajdul de animale, pe o suprafaţă de 240 mp, a fost distrus, de asemenea. Au mai ars o bucătărie de vară pe 30 mp, mai multe utilaje agricole, circa 20 mc de cherestea, 40 mc de lemn de foc, 20 tone de fân, bunuri casnice şi electrocasnice, tâmplărie din lemn şi din PVC şi 80 mp din izolaţia casei. Focul a degradat camera centralei, 150 mp din pereţii portanţi ai locuinţei şi multe alte bunuri casnice.

Pompierii au salvat 25 de vite şi trei porci, dar alte 23 de bovine şi vreo 20 de păsări au pierit în foc.

Parte din casa proprietarului, o bucătărie de vară, o moară şi locuinţa învecinată au fost ferite de distrugere de pompieri.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI