În discursul de la CERN Geneva

USV, între universităţile nominalizate de preşedintele Iohannis

> În Suceava vor fi efectuate teste asupra detectorilor şi circuitelor integrate care vor fi utilizate în centrul mondial al cercetării din Geneva

 Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava s-a aflat printre cele cinci universităţi nominalizate de preşedintele Klaus Iohannis în discursul oficial de la Geneva, ţinut cu prilejul ceremoniei oficiale de aderare a României la Organizaţia Europeană pentru Cercetări Nucleare (CERN). Prof. dr. ing. Mihai Dimian, prorectorul cu activitatea ştiinţifică al USV, spune că universitatea suceveană colaborează cu CERN şi cu Institutul de Fizică şi Inginerie Nucleară din Bucureşti în cadrul proiectului de modernizare a detectorilor necesari pentru experimentul Large Hadron Collider beauty (LHCb), nominalizarea fiind urmare a „contribuţiei aduse la acest pas important pentru cercetarea românească”.

„Acceptarea ca membru în proiect este o recunoaştere a rezultatelor preliminare obţinute de cercetătorii universitari suceveni, care vor face vizite şi vor lucra direct la sediul CERN, după care în Suceava vor fi testaţi detectori şi circuite integrate care urmează a fi utilizaţi în centrul mondial al cercetării din Geneva. Astfel, USV devine partener pe componenta de inginerie a CERN, aspect cu atât mai remarcabil cu cât universităţile din ţara noastră sunt colaboratori pe partea de fizică teoretică cu Organizaţia Europeană de Cercetări Nucleare” ne declara, cu mai bine de un an în urmă, Mihai Dimian.

USV derulează, începând de pe 15 iunie 2015, împreună cu Institutul de Fizică şi Inginerie Nucleară din Bucureşti, proiectul de modernizare a detectorilor folosiţi în cadrul Organizaţiei Europene de Cercetări Nucleare (CERN).

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI