Un muncitor de la Schweighofer Rădăuți a rămas fără două degete la un picior

Attila F., de 25 de ani, din localitatea Sf. Gheorghe, județul Covasna, muncitor la S.C. Holzindustrie Schweighofer S.R.L Rădăuți, a fost, joi, victima unui accident de muncă în urma căruia a rămas fără două degete la piciorul stâng.
 

În acea zi, pe la ora 15, împreună cu doi colegi, tânărul a mers în subsolul centralei termice a pentru a face curățenie. La un moment dat, a băgat bocancul, încercând să împingă un surplus de material lemnos într-un orificiu al unui dispozitiv hidraulic de alimentare al cazanului de ardere al centralei. În acel moment, încărcătorul hidraulic a acționat și i-a tăiat vârful bocancului și, cu el, ce a mai prins… La Spitalul Municipal Rădăuți, medicii au constatat că degetul trei era amputat complet, de asemenea falanga distală de la degetul doi, iar degetul cinci era tot numai o rană. Ei spun că tânărul va avea nevoie de nouă zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. Sesizați despre accident, polițiștii rădăuțeni continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de neluare a măsurilor legate de securitate și sănătate în muncă, coroborate cu infracțiunea de vătămare corporală din culpă. Inspecția Muncii Suceava desfășoară, la rându-i, propria anchetă.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI