„Muzritm” 2011

S-au decis finaliștii

> Faza națională a singurului concurs de muzică ușoară pentru copii și elevi din România are loc la Vatra Dornei, între 15 și 17 iulie
 

În sala Casei de Cultură „Platon Pardău” din Vatra Dornei s-a desfășurat vineri etapa județeană a celei de-a XVII-a ediții a Festivalului național de interpretare vocal-instrumentală a muzicii ușoare pentru copii și tineret „Muzritm”. La concurs au participat soliști vocali, instrumentiști și formații de la cluburile copiilor din Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Rădăuți, Vatra Dornei, de la Centrul Școlar Câmpulung Moldovenesc, Școala cu Clasele I-VIII „Iorgu G. Toma” Vama și Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava. În urma evoluțiilor din competiție, juriul alcătuit din prof. Liviu Melinte, președinte, prof. Constantin Belciug, ambii de la Colegiul Național de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava, și prof. Vasile Moroșan, directorul Clubului Copiilor și Elevilor Vatra Dornei, a stabilit ocupanții locului I, care vor reprezenta județul Suceava în faza finală. La categoria formații de muzică ușoară grupa de vârstă 7-11 ani, locul I a revenit formației „Floare de Colț” de la Clubul Copiilor și Elevilor Câmpulung Moldovenesc; la categoria de vârstă 11-15 ani, formației „30°” de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, iar la grupa de vârstă 15-19 ani, trupei „Whispers” a Clubului Copiilor Gura Humorului. La categoria grupuri vocal-instrumentale, locul I la gupa de vârstă 7-11 ani a revenit grupului „Flori de Primăvară” a Clubului Copiilor și Elevilor Vatra Dornei; la gupa de vârstă 15-19 ani, grupului „Nord-Est” al Clubului Copiilor și Elevilor Vatra Dornei. Dintre soliști vocali s-au remarcat, la grupa de vârstă 11-15 ani, Costea Loredana – Clubul Copiilor Vatra Dornei și Panciuc Sabina – Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava. La grupa de vârstă 15-19 ani, locul I a revenit Cristinei Chiselenco de la Filiala Siret a Clubului Copiilor Rădăuți, la egalitate cu Andrea Plaiu de la Clubul Copiilor Gura Humorului. Dintre soliștii instrumen-tiști s-a remarcat Nițescu Ele-na – orgă, de la Centrul Școlar Câmpulung Moldovenesc. De la directorul Clubului Copiilor și Elevilor Vatra Dornei, prof. Vasile Moroșan, am aflat că etapa națională a festivalului se va desfășura în perioada 15-17 iulie a.c., la Vatra Dornei. Festivalul de Muzică Ușoară „Muzritm”, care în acest an se află la cea de a XVII-a ediție, este singurul concurs de muzică ușoară pentru copii și elevi din România, cu evoluții scenice live, fiind inclus în Calendarul activităților educative extrașcolare al Ministerului Educației Cercetării Tineretului și Sportului.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI