„«Armata de rezervă» nu doarme !”

Membrii Subfilialei „General Nicolae Ciubotaru” din Câmpulung Moldovenesc a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere iau din nou atitudine față de intențiile guvernului și au trimis conducerii naționale a organizației propuneri concrete de mijloace în lupta pentru drepturile câștigate de foștii militari activi.

 

Într-o scrisoare adresată președintelui asociației, gral. (r.) Mihai Iliescu, câmpulungenii au cerut intensificarea acțiunilor de apărare și menținere a drepturilor cadrelor militare în rezervă și în retragere, pentru prevenirea diminuării pe cale legislativă a pensiilor. „Aceste acțiuni să fie susținute prin toate pârghiile și modalitățile, respectiv memorii, proteste, intervenții, lobby, apariții pertinente în presă, având ca subiect țintă Președinția, Parlamentul, Guvernul, M.Ap.N, Ministerul Finanțelor, Ministerul Muncii. În susținerea acestor demersuri propunem să se aducă drept principale argumente realitatea că profesiunea de cadru militar este una specială prin îndatoriri, privațiuni și restricții. Aceste privațiuni și restricții prevăzute în Constituție, Legea Apărării, Statutul Carelor Militare, Jurământ și Regulamentele militare trebuie să fie explicate fiecare în parte, detaliat și argumentat, în mod convingător pentru cei care au putere de decizie și nu cunosc sau se fac ca nu cunosc specificul Armatei, ca instituție. Ca atare, cei care ne vor

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI