Pentru serviciile din sănătate, în 2009‚

Buget „bun”, dar sub cel de anul trecut

Casa de Sănătate Suceava a primit anul acesta un buget de 81,76% din cel total al anului precedent, dar, în speranța unui rectificativ pozitiv, șefa instituției, dr. Cristina Iordăchel, îl consideră “un buget bun”. Domnia sa spune că bugetul de anul acesta este în valoare de aproximativ 227 milioane lei, iar bugetul definitiv din 2008 a fost de 278 de milioane.
 

“Pe parcursul anului vor fi rectificative și vom ajunge la un buget peste cel de anul trecut”, a declarat dr. Iordăchel. Defalcat pe servicii medicale, pentru medicamente compensate și gratuite s-au alocat aproape 51 de milioane lei, față de 56 de milioane anul trecut, ceea ce înseamnă cam 91%. Spitalele au un buget aprobat care înseamnă 82,72% față de bugetul anului trecut, adică 103,9 milioane lei, față de 125,6 milioane lei. Din această sumă, CAS a contractat cu spitalele doar 98,5 milioane, restul de 5% fiind fondul de rezervă pentru situații de urgență. Spitalul Județean Suceava are un buget de 65,4 milioane lei, ceva mai mare ca anul trecut, Spitalul Rădăuți – 11,762 milioane lei, Fălticeni – 9,278 milioane lei, Câmpu-lung – 7,388 milioane lei, Vatra Dornei – 5,347, Gura Humorului – 3,436, Siret – 1,983 milioane lei, Psihiatrie Câmpulung – 1,821, Spitalul Particular Bethesda – 1,064 lei. “Pentru toate spitalele, su-mele acoperă salariile până în octombrie, inclusiv o parte din octombrie, în proporție de 80%, cheltuielile pentru medicamente și materialele sanitare de la Spitalul Județean, iar în proporție de 31%, ale celorlalte spitale. Suma de contract pentru următoarele luni a fost negociată în așa manieră încât să asigure 100% cheltuielile salariale. Diferențele vor fi asigurate prin rectificativ, așa cum s-a întâmplat în fiecare an”, a spus dr. Iordăchel. Bugetul pentru serviciul de urgență prespitalicească (pentru Serviciul Județean de Ambulanță) e, de departe, cel mai bun din toate, reprezentând 96% față de anul trecut. Astfel, SJA a primit anul acesta 12,3 milioane lei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI