A ascuns ţigări de contrabandă prin toate locurile în care a putut

Încercarea unui traficant de ţigări de contrabandă să treacă cu marfa prin Vama Siret fără a fi prins s-a dovedit un eşec total, el rămânând fără produsele din tutun, dar şi fără maşină. Paguba se alătură unei amenzi deloc de neglijat. Din datele obţinute de la Biroul de presă din cadrul STPF Suceava, un bărbat în vârstă de 30 de ani, cetăţean ucrainean, s-a prezentat în Punctul de Trecere al Frontierei Siret, pentru a intra în ţara noastră, la volanul unui autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Polonia. Doar că lucrătorii vamali împreună cu poliţiştii de frontieră suceveni au mirosit că ceva nu e în regulă şi au decis efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului. Astfel au fost descoperite, ascunse în mai multe spaţii special amenajate în rezervorul, în spatele torpedoului, în pragurile şi în locaşul schimbătorului de viteze ale autoturismului, 2.500 de pachete cu ţigări de provenienţă extracomunitară. Bineînţeles că ucraineanul a rămas fără produsele din tutun, dar a primit „în schimbul lor” o amendă de 10.000 lei. Autoturismul cu care se deplasa a rămas în posesia autorităţilor vamale, întrucât avea confecţionate spaţii special amenajate pentru transportul ţigărilor.

Tot la finele săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră suceveni au găsit ţigări de contrabandă şi în apropierea graniţei de nord a judeţului. În urma misiunilor desfăşurate la frontieră, lucrătorii din cadrul Sectorului PF Brodina au descoperit şi confiscat mai multe pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, ascunse în vegetaţie, aşteptând să fie preluate de către traficanţi, ţigări în valoare totală de 124.000 de lei. În cauză sunt efectuate cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale a acestora.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI