„Hora Bucovinei”

Tabăra Bucşoaia din Frasin găzduieşte, la 17 mai, „Hora Bucovinei”. Evenimentul, care va prezenta specificul şi unicitatea obiceiurilor şi tradiţiilor pastorale din Bucovina, este organizat de Consiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural „Bucovina”, Camera de Comerţ şi Industrie Suceava, Primăria Frasin, Direcţia Silvică Suceava şi Clubul Naţional Bucovina al Crescătorilor şi Proprietarilor de Câini de Rasă Ciobănesc Românesc de Bucovina.

Potrivit organizatorilor, „Hora Bucovinei” va reuni o paradă a gospodarilor şi portului specific zonei, stâne turistice, interpreţi de muzică populară şi ansambluri folclorice reprezentative pentru zona Bucovinei, va găzdui o expoziţie cu produse gastronomice specifice stânei, o expoziţie de utilaje agricole, o expoziţie a meşteşugurilor tradiţionale şi a crescătorilor de animale (oi, capre, cai, câini ciobăneşti), urmate spre seară de o petrecere câmpenească cu cântec, joc şi voie bună, vin şi ţuică, caş şi berbecuţ la proţap.

Din program: de la ora 10, vizitarea stânelor şi a expoziţiilor de produse meşteşugăreşti, animale, specialităţi culinare, utilaje agricole; de la ora 12, parada portului popular; de la ora 13, spectacole susţinute de Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu”, Ansamblul Artistic „Dor Transilvan”, Dumitru Fărcaş, Sofia Vicoveanca, Margareta Clipa, alţi interpreţi de muzică populară şi grupuri folclorice din judeţul Suceava; de la ora 17, extragerea câştigătorilor tombolei cu premii; de la ora 21, foc de tabără.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI