Consiliul Judeţean Suceava va decide vicepreşedintele care va prelua interimar funcţia de preşedinte al CJ deţinută de Gheorghe Flutur

Consiliul Judeţean Suceava are pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri, 19 iunie, un proiect de hotărâre prin care urmează să stabilească vicepreşedintele care să preia temporar funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava deţinută în prezent de Gheorghe Flutur.

Proiectul de hotărâre a fost iniţiat de vicepreşedintele CJ Suceava Vasile Tofan, care a fost desemnat, prin dispoziţia din 12 iunie a preşedintelui CJ Suceava, să preia atribuţiile preşedintelui CJ Suceava Gheorghe Flutur.

În referatul de aprobare se arată că, în conformitate cu dispoziţiile art. 192 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, „în caz de vacanţă a funcţiei de preşedinte al consiliului judeţean, de suspendare a mandatului preşedintelui consiliului judeţean, precum şi în alte situaţii de imposibilitate de exercitare a mandatului, atribuţiile acestuia sunt exercitate de drept de unui dintre vicepreşedinţi desemnat de consiliul judeţean, prin vot secret, cu majoritate absolută, cu respectarea drepturilor şi obligaţiilor corespunzătoare funcţiei de preşedinte al consiliului judeţean”.

„În acest sens, a fost iniţiat prezentul proiect de hotărâre privind desemnarea vicepreşedintelui care exercită atribuţiile preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, în cazurile prevăzute de lege” se mai arată în document.

Până în prezent funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava nu a fost vacantată, iar Gheorghe Flutur nu a demisionat şi chiar a condus, vineri, o şedinţă de îndată a CJ Suceava. Dar iniţierea acestui proiect de hotărâre lasă să se înţeleagă că Gheorghe Flutur ar intenţiona să renunţe la funcţie înainte de termen. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI