Ursula Von der Leyen a început negocierile pentru conducerea Comisiei şi se declară deschisă mai multor înţelegeri

Candidata Partidului Popular European (PPE) pentru un al doilea mandat la conducerea Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care le-a propus socialiştilor şi liberalilor să reediteze în noul Parlament European (PE) majoritatea celor trei mari grupuri politice pro-europene, a declarat ieri că menţine „uşa deschisă” şi altor înţelegeri pentru a obţine un nou mandat la conducerea Comisiei, demers pentru care o aşteaptă negocieri intense în zilele următoare, relatează agenţiile DPA şi EFE. „Discut cu cei cu care mă înţeleg bine şi cu care am lucrat mult timp”, a spus Ursula von der Leyen la o conferinţă de presă la Berlin, referindu-se la social-democraţii din grupul S&D şi la liberalii din grupul Renew. Totuşi, acest dialog, a adăugat ea, lasă „uşile deschise”.

Şefa Comisiei a răspuns astfel unei întrebări despre o declaraţie dată de ea înaintea alegerilor europarlamentare, când a dat de înţeles că, dacă voturile popularilor, ale socialiștilor şi liberalilor în noul Parlament European nu ar fi suficiente pentru a-i asigura un nou mandat la conducerea executivului comunitar, atunci ea ar fi deschisă unei înţelegeri şi cu grupul conservatorilor, menţionând-o pe şefa guvernului italian, Giorgia Meloni, al cărei partid „Fratelli d’Italia” (Fraţii Italiei) se află în grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ECR).

Extrema dreaptă nu s-a descurcat atât de bine pe cât se aştepta

 Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a comentat rezultatul parţial al alegerile europarlamentare. Ea a spus că extrema stângă şi extrema dreaptă nu s-au descurcat aşa cum spuneau unii.

„Într-adevăr, există o creştere a extremei drepte şi a extremei stângi. Avem ambele fenomene. Dar nu atât de mult pe cât se prevedea. Nu atât de mult pe cât se aştepta”, a spus Ursula von der Leyen, potrivit Sky News.

Şefa UE a vorbit şi despre victoria PPE.

„Este opusul. Am avut o victorie puternică, ca Partidul Popular European – ceea ce arată că poţi rezista presiunii din extreme şi poţi avea succes în timp ce eşti la conducere chiar la nivelul conducerii Uniunii Europene”, a explicat Ursula von der Leyen.

Ursula von der Leyen a mai spus că va aborda partidele social-democrate şi liberale cu care a lucrat anterior pentru a forma o majoritate în parlamentul european.

 

 

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI