Secretele ascunse ale cazinourilor – Mituri pe care ar trebui să le cunoști

Jocurile de noroc înseamnă, înainte de orice, perspectiva unei distracții care nu rivalizează cu nimic altceva, cât mai ales oportunitatea de a-ți rotunji veniturile. Faptul că niciuna dintre sesiunile de joc nu are un final pe care să îl anticipezi, că exista acea fărâmă de necunoscută, face ca totul să fie cu atât mai incitant și interactiv. Vorbim, deci, despre o experiență de joc pe care doar cazinourile online o pot aduce și care nu este greu de obținut.

Desigur, putem confirma că acestea au povești care ascund multe secrete, dar asta și pentru că istoria cazinourilor este una cât se poate de complexă și începe în urmă cu câteva secole – vorbim despre sute de ani, adică a fost suficient de mult timp ca totul să se schimbe și să ofere nenumărate opțiuni de distracție și variațiuni. În prezent, gamblingul și gamingul s-au mutat în mediul virtual, dar asta nu înseamnă că s-au aflat toate tainele acestei industrii – dimpotrivă ar spune unii, pare-se că au apărut altele și sunt la fel de surprinzătoare și ademenitoare.

Acum, nu spunem că deținem adevărul absolut, dar s-ar putea ca după parcurgerea acestui material să ai mai puține întrebări și mai multe răspunsuri în ceea ce ce privește jocurile de noroc; până la urmă, miturile din acest sector arăta la fel, indiferent că vorbim despre un casino online din România sau despre unul fizic, care se poate vizita în realitate.

Ce sunt cazinourile și cum au apărut

Cazinourile există din vremuri îndepărtate, acestea suferind diverse transformări care acum le-au adus să fie printre cele mai ofertante opțiuni de distracție. Dacă inițial nici măcar nu exista conceptul de cazino și jocurile de noroc erau doar o metodă de a te distra fără ca măcar să fie un loc dedicat, în urmă cu câteva secole au început să apară primele lăcașuri unde norocul era tentat. Inițial toată activitatea de gambling și gaming era redusă la saloane dedicate, cămăruțe din diverse așezări nobiliare, unde cei mai înstăriți puteau să își desfășoare cele mai nebune pofte, fără teama de judecată.

Deci, da, cazinourile sunt locuri care facilitează desfășurarea de jocuri de noroc. De câțiva ani, nu mai mult de câteva decenii, acțiunea s-a mutat în mediul online, astfel că de la saloane private, apoi la cluburi exclusiviste și ulterior la resorturi de lux sau locuri din cartier, acum putem vorbi și despre versiunile digitale, divertismentul existând pe platforme variate. Și online, și offline, oamenii sunt angajați în divertisment, testând soarta la diverse pariuri, care mai de care mai riscante, că au sau nu au experiență de joc.

Mituri despre cazinouri pe care probabil nu le-ai auzit până acum

Cazinourile au fost și continuă să fie o sursă de fascinație pentru diverse persoane. Dincolo de mirajul de a te îmbogăți, de ideea de a socializa, atrage mai ales atmosfera plină de farmec și curiozitatea de a simți fiorul în fața anticipării.

Se cunosc destul de multe lucruri despre cazinouri, nu sunt locuri care au mituri ascunse, însă cu toate acestea există diverse concepții care s-au conturat greșit în jurul lor. Printre cele mai comune astfel de idei, amintim despre:

  • ideea că norocul este singurul factor care contează când vine vorba despre joacă la un cazino: este o idee aproape greșită, pentru că există indivizi care se folosesc de diverse cunoștințe și strategii, pentru a se pune în postură avantajoasă
  • există credința că anumite jocuri trec prin perioade de creștere sau de scădere a câștigurilor, în ideea că au anumite perioade mai avantajoase și unele mai puțin bune pentru jocuri, însă prin înțelegerea conceptelor de probabilitate și volatilitate sunt cruciale pentru demontarea acestui mit
  • unele persoane sunt de părere că evenimentele anterioare pot influența viitoarele rezultate, în sensul că se crede că un câștig este iminent după o serie de eșecuri, însă în realitate, fiecare joc de cazino este independent de un altul și cotele nu pot fi prezise sau influențate nicicum
  • o alta abordare greșită ar fi să crezi că dacă pariezi mai mult, cu atât îți cresc șansele de câștig, când lucrurile nu stau deloc așa, de fapt rezultatul fiecărui pariu este determinat de cotele inerente ale jocului și totul este aleatoriu
  • numărarea cărților este ilegală; dacă foarte mulți jucători apelează la această tehnică pentru a-și crește șansele de joc, nu există nicio reglementare juridică prin care se poate sancționa asta, însă dacă vei fi “prins” că faci asta, cu siguranță că vei fi înlăturat de la masa de joc
  • există trucuri prin care ești păcălit să joci mai mult, doar că deși putem vorbi despre campanii de marketing care funcționează să te atragă și să te rețină cât mai mult, în realitate totul stă în puterea ta de control și în cât de mult și bine poți fi răspunzător
  • se mai crede că dealerii pot ajusta jocurile, dacă te văd că ai câștigat prea mult, însă cu siguranță că absolut nimeni nu poate interveni pe niciun joc, ca să poată stabili cine va câștiga, ce, când și unde, deci nu te amăgi singur, cu toate că marginea casei avantajează mereu cazinourile

Lucruri mai puțin cunoscute despre cazinouri – superstiții

Pariorii aleg de multe ori să creadă în ritualuri despre care cred că le pot aduce norocul. Puțini știu, însă, că asta nu este suficient pentru a-ți asigura sume mai mari în conturile personale. De unde vin, totuși, aceste superstiții? În primul rand din iluzia că există o forță superioară care poate complota la binele tău și din speranța că pot interveni diverse elemente care să contribuie la bunăstarea ta.

Da, poate că nu se poate dovedi absurdul acestor credințe, dar este clar că ne agățăm cu toții de astfel de trăiri și ca răspuns la faptul că suntem puși în fața unor presiuni și incertitudini – este o întreagă psihologie aici, una complexă chiar.

Psihologii sugerează că toată această credință în farmecele norocoase provine din tendința umană de a căuta modele și control în situații incerte. Indivizii simt în mod eronat că obțin controlul asupra rezultatelor determinate în mare măsură la întâmplare, atribuind succesul sau eșecul unui obiect. Și acest fenomen, această gândire, poate conferi confort și încredere, iar drept rezultate poate crește performanța la joc.

Concluzie

Ce putem spune cu certitudine, ca un ultim sfat, înainte de orice, este că poate cel mai important lucru pe care îl poți face în raport cu jocurile de noroc este să știi să te bucuri de călătorie – în definitiv contează drumul până la destinație; ceea ce înseamnă că nu trebuie să fii neapărat câștigător, ca să te fi bucurat de ceva runde distractivă.

Cazinourile continuă să atragă oameni din toate păturile sociale, mai cu seamă că sunt atât de accesibile, iar evoluția lor nu pare să fie încetinită de nimic, așa că aveți încredere că în curând nu vor mai fi prea multe secrete. Dar parcă nici n-ar avea farmec altfel, nu? Așa că mai bine bucură-te de ceea ce nu știi!

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI