Prezentare de tehnică şi echipament militar în Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”

Orientarea şi consilierea elevilor, astfel încât aceştia să fie capabili să îşi poată planifica şi gestiona în mod optim propriul traseu educaţional, reprezintă cheia spre o carieră de succes.

În Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” aceste activităţi se desfăşoară periodic, venind astfel în sprijinul elevilor cu informaţii despre avantajele şi oportunităţile privind dezvoltarea profesională în cadrul unităţilor din Forţele Terestre.

În acest context, pe data de 5 iunie, elevii militari câmpulungeni au marcat Ziua Învăţătorului, participând la o expoziţie de tehnică şi echipament militar organizată la sediul instituţiei noastre.

Ne-au fost alături reprezentanţii Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor” din Focşani, reprezentanţii Brigăzii 61 Vânători de munte „General Virginel Bădulescu”, ai Batalionului 17 Vânători de munte „Dragoş Vodă” şi ai Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, care au prezentat elevilor ştefănişti particularităţi ale carierei militare în funcţie de arma şi specializarea specifică marilor unităţi din Forţele Terestre Române.

Militari cu o vastă experienţă în domeniu, comandanţi de brigadă, comandanţi de batalione şi comandanţi ai structurilor subordonate acestora, au discutat cu elevii colegiului, le-au împărtăşit din cunoştinţele acumulate de-a lungul carierei militare în misiunile din teatrele de operaţii, din exerciţii naţionale sau multinaţionale, precum şi despre traiectoria şi evoluţia în carieră.

Elevii militari câmpulungeni au avut parte de o experienţă inedită, participând la activitatea de consiliere şi orientare în carieră!

FRANCESCA ŞINDILAR

Foto: elev fruntaş MATEI TROFIN

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI