PNL Suceava a avut în campania electorală cea mai mare vizibilitate la nivel naţional, iar PSD Suceava este în top trei

PNL Suceava a avut în campania electorală cea mai mare vizibilitate la nivel naţional, iar PSD Suceava este în top trei

În luna de campanie electorală, softul de media intelligence NewsVibe România a evaluat modul în care au fost menţionate Partidul Naţional Liberal (PNL) şi Partidul Social Democrat (PSD) în mediul online, incluzând cele mai relevante 5.000 de surse online şi Facebook din România. Datele colectate sunt reprezentative pentru zona cea mai activă de creare de conţinut de ştiri şi au fost îmbunătăţite cu algoritmi de inteligenţă artificială pentru a înţelege volumul mare de informaţii, potrivit informat.ro

Analiza datelor din ultimele 30 de zile arată că PNL a avut 5.5K menţiuni relevante pe web şi 7.7K menţiuni relevante pe Facebook, cumulând peste 117 milioane de vizualizări. Menţiunile pe Facebook sunt semnificativ mai numeroase decât cele de pe web, sugerând o utilizare intensivă a reţelelor sociale pentru campania electorală.

Graficul de impact al PNL indică un total de 13.2K hituri şi 115.7M vizualizări, cu vârfuri notabile pe 8 mai şi 28 mai, sugerând evenimente sau subiecte majore discutate în aceste zile. Harta activităţii locale arată o concentrare mare de menţiuni în judeţele Suceava, Constanţa, Iaşi, Vrancea şi Cluj, dar şi în Timiş, Neamţ şi Bucureşti. Aceste zone reflectă un interes major pentru activităţile liberalilor şi campania PNL.

În concluzie, termenii asociaţi cu PNL au beneficiat de o atenţie semnificativă pe Facebook şi au avut un impact considerabil în judeţele Suceava, Constanţa şi, recent, Bucureşti. Campania PNL se axează pe mesaje referitoare la primarii în funcţie şi competiţia cu alte partide, inclusiv PSD. Cele mai importante subiecte discutate includ guvernarea, dezvoltarea rurală, alegerile şi justiţia, iar liderul politic Nicolae Ciucă a fost o figură centrală în menţiuni. Emojis şi hashtagurile sugerează un mesaj pozitiv şi mobilizator.

 

În ceea ce priveşte PSD, analiza NewsVibe arată că ritmul de creştere a menţiunilor a fost mai mare în prima săptămână de campanie, cu un vârf maxim în jurul datei de 10 mai. Ulterior, au fost înregistrate creşteri ciclice, susţinute de diferite zone. Ritmul postărilor pe Facebook a crescut semnificativ în ultima săptămână, iar menţiunile despre PSD sunt aşteptate să continue să crească.

Facebook-ul aduce cele mai multe menţiuni pentru PSD, acestea fiind predominant de pe paginile locale ale candidaţilor, cu un impact media mai mic comparativ cu presa clasică, care aduce cel mai mare impact. Harta activităţii locale arată o concentrare mare de menţiuni în Bucureşti, Timiş, Suceava, Neamţ, Gorj şi Constanţa, reflectând un interes major pentru activităţile şi campania PSD.

 

Analiza vizibilităţii on-line a PNL şi PSD arată o utilizare strategică a reţelelor sociale, în special Facebook, pentru a amplifica mesajele campaniei electorale. PNL se bucură de o atenţie semnificativă pe Facebook şi un impact mare în judeţele cheie, în timp ce PSD se bazează pe o creştere consistentă a menţiunilor în presă şi pe paginile locale ale candidaţilor. Ambele partide îşi concentrează campania pe teme importante precum guvernarea, dezvoltarea rurală şi justiţia, implicând lideri politici proeminenţi pentru a atrage atenţia electoratului. (N.B.) 

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI