Fatalismul

> Cristian VĂLIANU

După o comasare mult contestată a alegerilor, decisă din raţiuni politice mai mult decât economice, a venit şi momentul electoral mult aşteptat dintr-un an arhiplin de astfel de evenimente. Examenul democratic a fost şi în această sesiune  conform tipicului ştiut deja, fiind înregistrate valori relativ similare de interes electoral cu cele de acum patru ani. Fatalismul mioritic, probabil, a blocat din nou votul a circa jumătate dintre sucevenii cu acest drept, care şi-au reafirmat astfel convingerile subscrise clasicului slogan: „Mai bine nu votez, e o pierdere de timp”.

Mai bine e un fel de a spune, căci, se pare, e, de fapt, mai rău. Suntem câştigători prin exprimarea votului şi asumarea democraţiei ca stare de spirit. Atâta vreme cât nu facem nicio alegere, de ce am avea aşteptări de schimbare în mai bine a vieţii comunităţii noastre, oricare ar fi ea?

E o probă la care ţinem morţiş să fim restanţieri, de la un ciclu electoral la altul, asta cu atât mai mult cu cât alegerile locale pentru primar sunt derulate într-un singur tur de scrutin şi nu mai avem vreo şansă de a „corecta” ceva prin votul nostru.

Dar, pe de altă parte, mioritic vorbind, patru ani, ca mâine trec…

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI