La Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni

„Călătorie în lumea magică a chimiei”

Recent, la Colegiul Naţional Nicu Gane Fălticeni, s-a desfăşurat activitatea de cerc a profesorilor de chimie zona liceu cu tema „Călătorie în lumea magică a chimiei”.

Moderatorul activităţii prof. dr. Liliana Oniciuc, care împreună cu colegele din catedra de chimie prof. Gabriela Bădărău, prof. Georgeta Despa, ajutată de profesoarele de biologie şi fizică (prof. Maria Ciubotaru şi prof. Carmen Andrei) au prezentat o serie de proiecte premiate la diferite concursuri.

Prof. Gabriela Bădărău împreună cu elevii Răzvan Amarie, Carol Ciprian Dimitriu au participat la concursul „Student pentru o zi” organizat de USV Suceava în data de 11.05.2024 obţinând premiul al III-lea la secţiunea chimie, cu lucrarea „Compuşii carbonilici”.

Au mai fost prezentate 8 proiecte premiate la faza judeţeană şi calificate ulterior la faza naţională a Simpozionului „Chimia prieten sau duşman?!”. La etapa naţională a simpozionului desfăşurat pe 18.05.2024 în format online, au fost obţinute următoarele distincţii: > Maria Bejinaru şi Andrei Lazăr – clasa a XI-a Menţiune I (ME1) cu tema: „Fuziune florală”, îndrumător prof. dr. Liliana Oniciuc; > Bîrleanu Cosmina – clasa a X-a şi Grădinaru Angelica – clasa a XI-a cu tema: „Vise arctice: Poveşti din Nordul îngheţat” Menţiune specială I, îndrumător prof. dr. Liliana Oniciuc; > Trofin Daria şi Tanasă Cipriana – clasa a X-a cu tema: „Răsăritul într-un pahar” Menţiune specială II, îndrumător prof. Georgeta Despa;

> Ciofu Denisa şi Bosînceanu Cezar – clasa a X-a cu tema: „Analiza verde – clorofila din perspectiva chimiei”, Menţiune specială III, îndrumător prof. Georgeta Despa; > Loghin Diana-Andreea şi Ştefănoaia Nicol-Beatris – clasa a X-a cu tema: „Îmbrăţişare parfumată”, Menţiune specială III, îndrumător prof. dr. Liliana Oniciuc. > Iulian Iacob, Robert Grigore – clasa a X-a cu tema: „Vitamine: elixirul cunoaşterii ascunse”, îndrumător prof. Narcisa Carmen Andrei; > Valeria Rusu, Thea-Maria Puiu – clasa a X-a cu tema: „Magia de la baza creării focurilor de artificii”, îndrumător prof. Georgeta Despa; > Maria-Sorana Bîrgăoanu-Siminoc şi Octavian-Matei Ione – clasa a IX-a cu tema: „O conexiune chimică surprinzătoare”, îndrumător prof. Georgeta Despa.

În debutul activităţii, prin intermediul platformei Zoom, a fost realizată legătura cu doamna conf. univ. dr. Belei Dalila, de la Universitatea „Al. I. Cuza” Iaşi – Facultatea de Chimie, care a prezentat frumuseţile centrului universitar Iaşi şi cele mai importante descoperiri din domeniul chimiei care au marcat omenirea.

Au mai participat la activitate inspectorul şcolar la disciplina chimie, prof. Tanasă Constantin, prof. Ana Tanasă, prof. Anca Schmied, prof. Florin Viu, prof. Ana Podariu, dar şi fostele profesoare de chimie Popescu Ileana, Iordăchescu Viorica, Hopu Victoria.

MIHAELA BUCULEI

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI