Adrian Streinu Cercel:

Suntem în afara acestui act pandemic şi ne pregătim de o viaţă normală

Directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel, a atras atenţia, ieri, în cadrul Conferinţei naţionale Managementul Pacientului Critic în Patologia Infecţioasă – MaPaCi 7 de la Târgu Mureş, asupra importanţei micro-organismelor din corpul uman şi de efectele pe care virusul SARS-CoV 2 le-a produs asupra celor infectaţi, arătând că acum omenirea este în afara actului pandemic şi se pregăteşte de o viaţă normală.

„A fost o prezentare făcută pentru medici care sunt în specialitate şi am vrut să atrag atenţia asupra importanţei microorganismelor pe care le avem şi pe noi, şi în noi şi faptul că aceste microorganisme sunt responsabile de modul în care ne ducem noi viaţa pe Pământ. (…) Pentru cei care au rămas cu virusul (SARS-CoV 2, n.r.) pentru ceva mai multă vreme au fost o serie de consecinţe de tip microtromboze de care am auzit cu toţii, adică mici coaguli intravasculari. Pentru cei care s-au însănătoşit, nimic, cu excepţia faptului că în timpul bolii au avut tot felul de probleme care mai de care, fie respiratorii, fie digestive, fie şi la nivelul inimii etc. Dar în momentul de faţă, slavă Domnului, suntem în afara acestui act pandemic şi ne pregătim de o viaţă normală”, a declarat, pentru AGERPRES, medicul Adrian Streinu-Cercel.

În cadrul conferinţei Governance of defense systems post – COVID-19 susţinută în cadrul secţiunii „Medicina Pacientului Critic Infecţios: Progress şi Etică” din cadrul MaPaCi 7, Adrian Streinu-Cercel a arătat că efectele COVID-19 au legătură cu igiena personală şi cu alimentaţia, prezentând o serie de concluzii ale Congresului Societăţii Europene de Microbiologie Clinică şi Boli Infecţioase de la Barcelona.

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI